Nederlands voertaal bij Sparta: "De sfeer is hartstikke goed"

25 augustus 2019, 11:25   Bijgewerkt: 25 augustus 2019, 11:36

Het gaat Sparta Rotterdam vooralsnog voor de wind in de Eredivisie. Na drie wedstrijden staat de promovendus op zeven punten; evenveel als onder meer Ajax en PSV. Dat Sparta het zo goed doet, heeft volgens technisch manager Henk van Stee mede te maken met het zeer Nederlandse team.

In tegenstelling tot bij veel competitiegenoten, lopen bij Sparta nauwelijks exoten rond. Alleen doelman Ariel Harush heeft geen Nederlandse link. "Ik vind communicatie heel belangrijk en wil dat supporters zich in de spelers kunnen herkennen. En dat zie je terug, de sfeer is hartstikke goed en de supporters herkennen zich. Die goede sfeer leidt absoluut tot meer punten, ja. Honderd procent", aldus Van Stee tegenover de NOS.

Henk Fraser ziet ook een causaal verband tussen de goede prestaties en het 'Nederlands' team. "Ik ben er nog niet achter wat er eerst komt. Het is een soort kip-en-ei-verhaal", zegt de trainer. Sparta komt zondagmiddag weer in actie. Dan gaan de Rotterdammers op bezoek bij het nog puntloze PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen