Heerenveen en Twente komen tot wonderlijke remise

Heerenveen en Twente komen tot wonderlijke remise

24 augustus 2019 – SC Heerenveen en FC Twente hielden elkaar in het Abe Lenstra Stadion op een 0-0 gelijkspel in een duel waarin fout op fout gestapeld werd. Beide ploegen creëerden veel kansen en hoewel Heerenveen de meeste verdedigende fouten maakte, is de ploeg van Johnny Jansen het team dat het zichzelf het meest mag aanrekenen niet gescoord te hebben in een wedstrijd die dus eindigde in 0-0, maar ook zomaar 5-5 had kunnen worden.Beide ploegen kenden een enigszins teleurstellende voorbereiding op deze wedstrijd. SC Heerenveen verloor vorige week kansloos met 2-0 van FC Emmen, terwijl FC Twente vorige week in de ultieme slotfase RKC nog langszij zag komen en daardoor twee punten verspeelde. Ook roerden beide ploegen zich deze week nog op de transfermarkt. Waar de Tukkers bijna zeker zijn van de handtekening van Oriol Busquets, versterkten de Friezen hun aanvallende linie met de Deen Anders Dreyer.

Dreyer moet een eerste helft gezien hebben waarin zijn nieuwe ploeg erg slordig was, niet zozeer het betere van het spel had, maar wel de grootste kansen kreeg. Mitchell van Bergen (voorlangs), Jens Odgaard (miste de bal) en Jordy Bruijn (stuitte op keeper) kregen allen grote kansen, maar waren niet nauwkeurig genoeg in de afronding. Tegelijkertijd was de ploeg van Johnny Jansen verdedigend erg instabiel. Er werd niet goed gedekt en de bal werd vaak op onverstandige plekken verspeeld, mede door hoog druk zetten van FC Twente. De Friezen mochten dan ook van geluk spreken dat de ploeg van Garcia hier niet van profiteerde en de bal na zo'n fout na een enkele pass al weer kwijt was, anders had Warner Hahn zomaar twee of drie keer kunnen vissen. Daarnaast kreeg FC Twente nog enkele mogelijkheden via Aitor, Keito Nakamura en Lindon Selahi, maar hun voorzetten waren niet goed genoeg om tot schot gepromoveerd te kunnen worden.

In de tweede helft bracht Johnny Jansen Heerenveen-debutant Ricardo van Rhijn in, waarmee hij hoopte enige verdedigende stabiliteit te verschaffen aan zijn team en zo te voorkomen dat het foutenfestival zich ook in de tweede helft doorzette. Bijna kwam zijn ploeg in de eerste minuut na rust op voorsprong, maar Odgaard schoot de voorzet van Van Bergen net voorlangs. Waar beide trainers gehoopt zullen hebben dat dat het startsein was voor een betere tweede helft, maar helaas was dat niet het geval.

Beide ploegen bleven namelijk fout op fout stapelen, al maakte SC Heerenveen nog net iets meer fouten dan FC Twente. Door enkele goede individuele acties van de buitenspelers was het echter SC Heerenveen dat ook de grootste kansen kreeg, maar door druistigheid van de spelers werden deze kansen om zeep geholpen.

Aangezien het na 75 minuten nog altijd 0-0 stond, was dat het sein voor FC Twente om een voorzichtig slotoffensief te starten. De ploeg van Garcia zette aan en kwam vaker in het doelgebied van Hahn, die eindelijk werd gedwongen zijn eerste redding te verrichten. Het offensief duurde echter maar kort, waarna SC Heerenveen nog iets probeerde te forceren. Naast een kopbal van Arjen van der Heide werden er echter geen goede kansen meer gecreëerd en eindigde dit duel in een wonderlijke 0-0

Opstellingen en beoordelingen:*
SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Sherel Floranus 5,5, Ibrahim Dresevic 5, Sven Botman 4,5, Lucas Woudenberg 5 (46. Ricardo van Rhijn 5); Rodney Kongolo 6,5, Hicham Faik 5,5, Jordy Bruijn 6 (75. Jan Ras -); Mitchell van Bergen 6, Jens Odgaard 5, Chidera Ejuke 6,5 (83. Arjen van der Heide -).

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Julio Pleguezuelo 5, Peet Bijen 5,5, Xandro Schenk 6, Calvin Verdonk 5,5 (80. Emil Berggreen -); Lindon Selahi 6,5, Godfried Roemeratoe 5 (68. Giorgi Aburjania 5,5), Javier Espinosa 5,5; Aitor Cantalapiedra 6,5 , Haris Vuckic 6, Keito Nakamura 5,5 (57. Rafik Zekhini 6,5).

Man of the match: Joël Drommel
*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019