Napoli klopt Fiorentina in spektakelstuk met zeven goals

25 augustus 2019, 10:12

Franck Ribéry heeft zijn debuut voor Fiorentina niet kunnen opluisteren met een overwinning. Met de Franse sterspeler als invaller ging de equipe uit Florence zaterdag in een spektakelstuk onderuit tegen Napoli. In het eigen Stadio Artemio Franchi verloor Fiorentina met 4-3 van de Napolitanen.

Bij Napoli was de onlangs van PSV overgenomen Hirving Lozano nog afwezig, Fiorentina-aanwinsten Kevin-Prince Boateng en Franck Ribéry begonnen op de bank bij de thuisclub. Fiorentina opende in de negende minuut de score, door een rake penalty van Erick Pulgar. De bal ging, na lang beraad, op de stip omdat de arbitrage - inclusief VAR - een penalty zag in een handsbal van Piotr Zielinski.

Fiorentina had in de openingsfase het betere van het spel, maar naarmate de eerste helft vorderde, kwam Napoli beter in de wedstrijd. De bezoekers bogen hun achterstand in de laatste zeven minuten van de eerste helft om in een 2-1 voorsprong. Dries Mertens herstelde in de 38ste minuut met een fraaie uithaal van net buiten het penaltygebied, nadat hij zelf zijn tegenstander opzij had gezet, het evenwicht.

Mertens had ook een groot aandeel in de 1-2. De strafschop waaruit Fiorentina op 1-0 kwam, was omstreden en drie minuten voor rust kreeg ook Napoli een discutabele strafschop toegekend. Mertens leek namelijk wel heel gewillig over het been van Gaetano Castrovilli naar de grond te gaan. Laatstgenoemde lag al op het gras, nadat hij een kopduel had verloren. De arbitrage zag ook hier een penalty in het geheel en Lorenzo Insigne benutte dit buitenkansje: 1-2.

In de tweede helft ging het spektakel verder. Fiorentina kwam zes minuten na de pauze langszij door een rake kopbal van Nikola Milenkovic uit een hoekschop (2-2). Napoli nam vijf minuten later weer de leiding, ditmaal dankzij een schuiver van José Callejón in de verre hoek (2-3). Boateng maakte in de 65ste minuut, vier minuten nadat hij was ingevallen, het zesde doelpunt van de avond. Met een schot vanaf de rand van het penaltygebied tekende de Ghanees via de binnenkant van de paal voor de 3-3.

Maar lang bleef de gelijke stand opnieuw niet staan, omdat het achterin niet goed stond bij Fiorentina. Callejon wist in de 67ste minuut met een voorzet vanaf rechts het hoofd te vinden van Insigne en hij kopte geheel vrijstaand de 3-4 binnen. Ribéry mocht dertien minuten voor tijd nog invallen bij Fiorentina, maar hij kon een nederlaag voor de ploeg uit Florence niet voorkomen. Even dacht Ribéry in de extra tijd een strafschop te verdienen. De aanvaller werd in 'de zestien' onderuit getrokken door Elseid Hysaj, maar dít vond de arbitrage geen penalty waard.