Heracles pakt met laat doelpunt verdiend punt tegen Vitesse

Heracles pakt met laat doelpunt verdiend punt tegen Vitesse

24 augustus 2019 – De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse heeft geen winnaar opgeleverd. In Almelo kwam de uitploeg in de tweede helft ietwat tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong, nadat Heracles niet voor het eerst dit seizoen vergat de geboden kansen op de helft van de uitploeg af te maken. Ook na deze treffer hadden de Almeloërs het gevaarlijkste van het spel, wat tien minuten voor tijd resulteerde in een verdiende gelijkmaker van Cyriel Dessers.De supporters van de thuisploeg lieten voorafgaand aan de wedstrijd met een mooi spandoek aan de spelers weten dat ze nog steeds vertrouwen hebben in het team, ondanks de matige start van het seizoen. Het tempo lag vanaf minuut één hoog in het snikhete Almelo. Al snel dacht Vitesse op voorsprong te komen nadat Matt Clark een hoekschop achter Janis Blaswich kopte, maar de verdediger van de Arnhemmers leunde opzichtig in de rug van Navajo Bakboord. Scheidsrechter Jeroen Manschot floot nog voordat Clark de bal in het doel had gewerkt voor een overtreding.

Het was een open wedstrijd in de eerste helft, maar doelpunten vielen er niet. Heracles heeft het hele seizoen al last met het maken van doelpunten en kwam in de eerste drie wedstrijden maar één keer tot scoren. Vitesse begon hoopvol aan de wedstrijd met frivool voetbal, maar het ontbrak de gasten aan scherpte in de afrondende fase.

Na rust was het Heracles dat meteen gevaarlijk was. Het werd ook meteen duidelijk waarom de Almeloërs tot nu toe nog maar één doelpunt maakten dit seizoen. Bakboord legde de bal goed af op de volledig vrijstaande Mauro Júnior, die deze alleen nog maar in het lege doel hoefde te tikken. Wonderbaarlijk genoeg lukte dat niet en verdween de bal tergend langzaam naast het Vitesse-doel. Waar Heracles het meest aanspraak maakte op een treffer viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de andere kant van het veld. Na een razendsnelle omschakeling lag het helemaal open op de helft van de thuisploeg. Clark leverde de bal met een puntgave voorzet af bij Linssen, die deze beheerst achter een kansloze Blaswich schoot.

Zo vergat Heracles zich dus niet voor het eerst dit seizoen te belonen met een doelpunt en kreeg het aan de andere kant van het veld het deksel op de neus. De ploeg uit Almelo ging na de treffer op zoek naar de gelijkmaker en kwam via Mauro Júnior en Silvester van der Water dichtbij, maar de bal wilde er maar niet in. Met nog tien minuten op de klok was er dan toch de bevrijdende gelijkmaker voor de Almeloërs. Dessers ging slim het duel aan met Danilho Doekhi en schoot de bal vervolgens overtuigend langs Pasveer.  Het was een verdiende treffer voor de thuisploeg, maar de Vitesse-spelers protesteerden bij Jeroen Manschot. Zij vonden het een overtreding van Dessers, maar ook na overleg met de VAR Bas Nijhuis werd besloten het doelpunt toe te kennen.

Vlak voor tijd kreeg Heracles nog dé kans op de overwinning. Tot twee keer toe kreeg Van der Water de kans om de bal in het doel van Vitesse te werken, maar Pasveer hield de aanvaller knap van scoren af. Zo verdiende Heracles op basis van het spel in de tweede helft misschien nog wel meer dan een gelijkspel, maar het geluk was niet aan de zijde van de Heraclieden. Heracles blijft dus zonder overwinning, maar pakt wel een punt tegen het dit seizoen tot nu toe sterk spelende Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*:
Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Navajo Bakboord 5, Robin Pröpper 6 (Dario van den Buijs -), Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 7; Orestis Kiomourtzoglou 7, Alexander Merkel 6, Joey Konings 5,5 (Adrian Szöke -); Silvester van der Water 6,5, Cyriel Dessers 6,5, Mauro Júnior 6,5 (Dabney dos Santos -)

Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Vyacheslav Karavaev 6, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 6, Max Clark 6 (Julian Lelieveld -); Oussama Tannane 5,5, Navarone Foor 5,5, Riechedly Bazoer 4,5, Jay-Roy Grot 6,5 (Oussama Darfalou -); Bryan Linssen 7, Tim Matavz 5,5 (Thomas Buitink 6)

Man of the Match: Lennart Czyborra
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020