Köhlert helpt Willem II aan zwaarbevochten zege op Emmen

Köhlert helpt Willem II aan zwaarbevochten zege op Emmen

24 augustus 2019 – Willem II heeft na een moeizame wedstrijd FC Emmen weten te verslaan door twee goals van Mats Köhlert. In de eerste helft waren de Tricolores sterker, maar er was een solo van Mats Köhlert voor nodig om Dennis Telgenkamp te passeren. In de tweede helft bracht Marko Kolar met een discutabele strafschop FC Emmen weer op gelijke hoogte, maar het bleek niet genoeg. Een harde uithaal van opnieuw Köhlert zorgde ervoor dat Willem II de punten in eigen huis hield: 2-1.Beide ploegen kenden een goede voorbereiding op deze wedstrijd. Willem II won vorige week met 2-3 van Fortuna Sittard, terwijl FC Emmen verrassend met 2-0 won van SC Heerenveen. Ook kenden beide ploegen vandaag een jubilaris: Freek Heerkens mocht zijn honderdste wedstrijd voor Willem II spelen, terwijl Nick Bakker voor de honderdste keer aantrad voor FC Emmen.

Het was echter Mats Köhlert die op het veld het eerste feestje mocht vieren: na een prachtige solo in de 33ste minuut, waarbij niemand van de Emmense verdediging ingreep, schoot hij de bal in de verre hoek langs keeper Dennis Telgenkamp. Hoewel Emmen meer balbezit had, was dit verre van onverdiend. Willem II ging namelijk veel effectiever met het balbezit om en kreeg de beste kansen. Het had, door schoten van Vrousai (naast) en Saddiki (van dichtbij naast), al met 3-0 voor kunnen staan.

Na dit doelpunt leek de ploeg van de ijsberende Dick Lukkien van slag te zijn. De ploeg wist al niet wat ze met de bal aan moesten, maar nu werd het spel ook nog steeds slordiger en werd de bal steeds vaker ingeleverd. Hierbij was het vooral Arias die dit zichzelf aan moest rekenen. Terwijl hij vooraf nog vertelde dat het nazomerweer 'zijn weer' was, liet hij dit niet zien op het veld. De aanvaller van FC Emmen gaf de bal twee keer aan een Tilburgse speler in kansrijke positie en mocht hierbij van geluk spreken dat ook Willem II vandaag niet haar beste voetbal liet zien.

De tweede helft begon niet veel beter. Er werd vooral gevoetbald op het middenveld, waarbij beide ploegen veelvuldig de bal verspeelden. Willem II had echter nog steeds het betere van het spel en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Adrie Koster, totdat Michael de Leeuw opeens in het Tilburgse strafschopgebied naar de grond ging. Tijdens een duel met Sebastian Holmén ging hij onderuit na zeer licht contact, waarna scheidsrechter Siemen Mulder gedecideerd naar de strafschopstip wees. Een zeer discutabele beslissing, maar deze werd door de VAR niet gecorrigeerd, waarna het buitenkansje door Marko Kolar werd benut.

Enkele minuten later leek De Leeuw de 1-2 op de slof te hebben en hoewel hij de kans niet kon benutten, was de beer bij FC Emmen wel los. De ploeg begon opportunistischer te spelen en kwam met snelle uitbraken steeds vaker in de buurt van het doel van Timon Wellenreuther, waardoor de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer steeds leuker werd om naar te kijken. De ploeg van Lukkien begon echter ook steeds meer ruimte weg te geven, en toen Damil Dankerlui met een mooie solo Pavlidis vrij zette, leek dit hen fataal te worden. Pavlidis kon echter niet aan de bal komen, maar door het slordige wegwerken lukte Köhlert dat wel. Hij schoot het leder daarna schitterend binnen.

Emmen, waar Peruaans international Sergio Peña eindelijk een speelvergunning had en vandaag in mocht vallen, gaf echter niet op en ging naarstig op zoek naar een gelijkmaker. Het bleef tot aan de laatste minuut spannend, maar het spel van Emmen was niet goed genoeg om de verdediging van de Tricolores te verschalken. Telgenkamp deed met een kopbal in de ultieme slotfase nog een poging om een punt mee naar huis te nemen, maar het mocht niet baten.

Opstellingen en beoordelingen:*
Willem II: Timon Wellenreuther 6; Damil Dankerlui 6, Sebastian Holmén 6,5 , Jordens Peters 5,5, Freek Heerkens; Pol Llonch 6,5, Dries Saddiki 6 , Marios Vrousai 6; Mats Köhlert 7,5 (84. James McGarry -), Vangelis Pavlidis 5,5 (92. Paul Gladon -), Ché Nunnely 6.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6,5; Glenn Bijl 5,5, Keziah Veendorp 6, Nick Bakker 6,5, Jan-Niklas Beste 5; Filip Ugrinic 5,5, Michael Chacón 6,5 (76. Sergio Peña -), Nikolai Laursen, 5,5 Michael de Leeuw 6, Jafar Arias 5; Marko Kolar 6 (93. Freddy Quispel..

Man of the match: Mats Köhlert
*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020