Bankzitter De Ligt ziet Juventus nipt winnen bij Parma

Bankzitter De Ligt ziet Juventus nipt winnen bij Parma

24 augustus 2019 – Met Matthijs de Ligt als bankzitter is Juventus het nieuwe Serie A-seizoen begonnen met een nipte overwinning bij Parma. De titelverdediger won zaterdag met 1-0 in het Stadio Ennio Tardini.Juventus betaalde Ajax deze zomer 75 miljoen euro om De Ligt over te nemen. Voor de Serie A-ouverture tegen Parma koos de technische staf van de grootmacht uit Turijn echter voor het vertrouwde duo Giorgio Chiellini/ Leonardo Bonucci. De Ligt begon op de bank en mocht ook niet invallen.

Bonucci liet zich na een kwartier aftroeven door Roberto Inglese, maar Juventus-keeper Wojciech Szczesny voorkwam de 1-0 van Parma. Zes minuten later liet Chiellini zich aan de andere kant juist in positieve zin gelden. Parma kreeg de bal na een corner niet goed weg en daarvan profiteerde Chiellini: hij tikte van dichtbij de 0-1 binnen.

Cristiano Ronaldo dacht er in de 34ste minuut 0-2 van te maken. De Portugese sterspeler trof doel op aangeven van Douglas Costa, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. Ronaldo bleek namelijk een paar centimeter buitenspel te staan. In de tweede helft ondernam Parma amper doelpogingen, waardoor Juventus de winst - zonder zelf nog te scoren - vrij eenvoudig over de streep trok.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020