Mount en Abraham helpen Lampard aan eerste zege

Mount en Abraham helpen Lampard aan eerste zege

24 augustus 2019 – Driemaal is scheepsrecht voor Chelsea in de Premier League. Onder Frank Lampard werd er in de eerste twee speelronden slechts één punt gehaald en kende het dus een valse start, maar zaterdag is het blazoen enigszins opgepoetst tegen Norwich City. Ondanks een doelpunt van Teemu Pukki won Chelsea met 2-3 bij de promovendus.Al snel werd duidelijk dat promovendus Norwich en Chelsea er een leuke wedstrijd van wilde maken. Lampard gaf zaterdag het vertrouwen aan jongelingen Mason Mount en Tammy Abraham en laatstgenoemde was al na drie minuten trefzeker. De Engelse nummer negen volleerde kiezelhard raak in de hoek. Norwich was daar niet van onder de indruk, aangezien de stand drie minuten later alweer in evenwicht was. Todd Cantwell, die met Fortuna Sittard promoveerde naar de Eredivisie, schoof binnen op aangeven van Pukki.

Na zes minuten stond het dus al 1-1 en tien minuten later was het weer raak op Carrow Road. Mason Mount, die vorige week ook al scoorde, nam de bal schitterend mee en schoot knap raak in de hoek. Wederom een voorsprong dus voor Chelsea, dat Norwich wederom langszij zag komen. Na een halfuur tikte Pukki binnen na een goede steekpass. De Finse wonderaanvaller scoorde al zijn vijfde Premier League-goal van dit seizoen: 2-2.

Norwich deed goed mee in de thuiswedstrijd, maar moest in de tweede helft buigen voor de tegenpartij. Chelsea trok de teugels aan en was de bovenliggende partij. Dat leidde tot de verdiende 2-3 twintig minuten voor tijd. Abraham speelde zich knap vrij en schoot hard raak in de verre hoek. Tim Krul, die verder uitstekend keepte, had geen kans.

Chelsea heeft de eerste drie punten van het seizoen te pakken, terwijl Norwich op drie punten blijft staan. Het won vorige week van Newcastle United, maar verloor op de eerste speeldag bij Liverpool.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019