Knieproblemen blijven Musonda parten spelen

Knieproblemen blijven Musonda parten spelen

24 augustus 2019 – De carrière van Charly Musonda lijkt uit te monden in een drama. De Belgische aanvaller van Vitesse stond vorig seizoen bijna het hele jaar aan de kant met een knieblessure, die hem ook nu weer parten speelt. Trainer Leonid Slutsky ziet het somber in.De 22-jarige aanvaller wordt voor het tweede seizoen op rij gehuurd van Chelsea. Hij leek hersteld van zijn knieblessure en deed vorige week een halfuur mee tegen PEC Zwolle, maar heeft nu weer een terugslag gekregen. En dat terwijl hij zaterdagavond in de basis zou starten tegen Heracles Almelo. Het is al de vijfde keer dat Musonda te maken heeft gekregen met een tegenslag na revalidatie.

Trainer Slutsky vindt het treurig. "Charly zou starten", vertelt de Rus aan De Gelderlander. "We wilden hem een uur inzetten. Voor negentig minuten was het sowieso te vroeg. Maar de oude kwetsuur speelt op. Dit is een chronische blessure. Het is moeilijk om na zoveel blessureleed op niveau terug te komen."

Omdat Musonda vorig seizoen bijna het hele jaar miste, ging Slutsky voorzichtig om met zijn pupil. "We hebben er sinds zijn terugkeer bij Vitesse deze zomer ook alles aan gedaan om Charly rustig te brengen. We hebben hem steeds meer speeltijd gegeven. Na een jaar van absentie is voorzichtigheid geboden. Nu worden we in een week met de knieblessure van Hilary Gong met een tweede ernstige tegenvaller geconfronteerd. Ik denk dat Charly zijn hele leven last houdt van knieproblemen. Dat is de aard van deze kwetsuur. Hij moet leren omgaan en leven met deze blessure."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019