Moniz is 'doodziek' van Excelsior: "Verdedigen is een ramp"

24 augustus 2019, 13:45

Voor het eerst dit seizoen heeft Excelsior vrijdag verloren in de Eerste Divisie. Na twee overwinningen op rij werd met ruime cijfers verloren bij Telstar (3-0). Trainer Ricardo Moniz is er ziek van.

"Ik ben doodziek. En dat is mijn verantwoordelijkheid", reageert de trainer tegen RTV Rijnmond. "Hoe wij verdedigen is een absolute ramp. De ploeg moet druk op de bal geven, het begint voorin." Ondanks dat hij niet blij is met zijn spelers, steekt hij ook hand in eigen boezem. "Je bent uiteindelijk eindverantwoordelijk. Je moet die spelers beschermen. Voor rust hing de aansluiting in de lucht, maar wat ik ons verwijt is dat we verdedigen zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel naar de fans die hier naartoe zijn gekomen en naar ambitie van de club om te promoveren. Daar ben ik heel teleurgesteld over."

Wat Moniz graag wil, is dat zijn spelers harder voor elkaar worden. Dat is volgens hem nodig om om stappen te zetten. "Ik blijf ze steunen, we moeten nog heel lang door. Maar vrienden zeggen elkaar de waarheid. Ik hoop dat ze ze mijn gescheld en directheid overnemen naar elkaar. Je moet niet te lief zijn."

Ondanks het verlies staat Excelsior nog op de zesde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen