Van de Looi hoopt op Ihattaren en Dest bij Jong Oranje

24 augustus 2019, 11:04

Het is een heet hangijzer: kiest Mohamed Ihattaren voor Marokko of Nederland? De zeventienjarige spelmaker van PSV maakt deel uit van de voorselectie van Marokko die bestaat uit 40 spelers en behoort ook tot de selectie van Jong Oranje. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi hoopt dat de middenvelder voor Nederland kiest.

Ihattaren maakte onlangs bekend dat hij nog geen keuze heeft gemaakt en dat hij dat voorlopig ook nog niet gaat doen. "Wij zien een heel groot talent in hem en dat ziet iedereen", zegt Van de Looi tegen De Telegraaf. "De laatste oefeninterland wilde ik hem al oproepen, maar in overleg met PSV ging dat toen niet door. In mijn ogen is het niet meer dan logisch dat hij erbij zit. Hij is nog heel jong, dus hij zou beter nog geen definitieve keuze kunnen maken. Je hoopt altijd dat spelers een weloverwogen keuze maken en natuurlijk hopen wij dat een jongen die hier is opgegroeid en zijn opleiding heeft gehad, voor Nederland kiest. Maar de bal ligt bij Mo, al heb ik er wel een goed gevoel bij."

Een andere kwestie die speelt, is die rond Sergino Dest. De achttienjarige verdediger van Ajax speelde voor alle vertegenwoordigde teams van de Verenigde Staten, maar is ook in beeld bij de KNVB. "Sergino maakt een geweldige ontwikkeling door", zegt Van de Looi, die hem echter niet heeft opgeroepen. "Wij hadden hem voor deze interlandperiode nooit speelgerechtigd kunnen krijgen. Of hij er de volgende keer bij is? Bij de KNVB kijken we van hier tot aan Onder 15 naar dit soort issues en hoe we daar op kunnen inspelen. Ik kan helaas niet zeggen waar wij achter de schermen in dat opzicht allemaal mee bezig zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen