Gullit kraakt Ajax: "Spelers lijken voor zichzelf te spelen"

24 augustus 2019, 10:08

Het optreden van Ajax tegen APOEL Nicosia (0-0) heeft voor de nodige kritiek op het elftal van Erik ten Hag gezorgd. De Amsterdammers stelden midweeks zwaar teleur in de voorrondes van de Champions League, zag ook Ruud Gullit.

De oud-middenvelder blikt in zijn column in De Telegraaf terug op het treffen op Cyprus. 'Het viel tegen, zoals Ajax thuis tegen PAOK tegenviel. De individuele klasse zorgde ervoor dat werd gewonnen. Er zijn te veel losse eindjes en spelers lijken voor zichzelf te spelen, waardoor automatismen er niet uit komen. Dan is het snel niet om aan te zien en lijkt het een beetje een warboel', schrijft Gullit.

Volgens hem was het gunstig dat APOEL met veel ontzag voor Ajax te werk ging. 'APOEL-spelers wisten niet hoe snel ze achteruit moesten lopen. Dat de Cyprioten ontzag toonden, is de winst van vorig seizoen. Het is moeilijk spelen tegen zo'n defensieve ploeg, helemaal als je zo speelt als Ajax deed. Met iets meer overtuiging had Nicosia Ajax misschien een beetje pijn kunnen doen.'

Komende woensdag speelt Ajax de return in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen