De Graafschap en NAC Breda blijven ook in derde duel foutloos

23 augustus 2019, 21:57   Bijgewerkt: 23 augustus 2019, 22:43

NAC Breda en De Graafschap hebben ook hun derde duel in de Eerste Divisie gewonnen. NAC rekende in eigen huis af met het Cambuur van trainer Henk de Jong (1-0), terwijl De Graafschap het thuis gemakkelijker had tegen FC Volendam: 3-0. De andere degradant, Excelsior, verloor op bezoek bij Telstar met 3-0. In dat duel maakte Glynor Plet, die zijn rentree maakte bij Telstar, de derde treffer van de avond.

NAC Breda – Cambuur 1-0

Het op papier meest aantrekkelijke affiche van de derde speelronde in de Eerste Divisie was ook in de praktijk een meer dan alleraardigst duel. Het stadion in Breda zat goed volgepakt en het voetbal was van een prima niveau. Voor rust leek Robert Mühren de gasten op voorsprong te zetten, maar hij stond buitenspel. Mühren miste in het begin van het duel al een goede kans. NAC schreeuwde op zijn beurt om een strafschop en leek daar ook recht op te hebben, maar scheidsrechter Kevin Blom zag er niets in.

Na rust was het Ivan Ilic die de thuisploeg op voorsprong zette.

De Graafschap – FC Volendam 3-0

De Graafschap kende een eenvoudige avond tegen FC Volendam. Na een kleine twintig minuten was het Stef Nijland die de thuisploeg op voorsprong zette. De gasten uit het vissersdorp, vorige week nog met ruime cijfers te sterk voor Roda JC, hadden maar weinig in te brengen. Twintig minuten voor tijd was het Ralf Seuntjens die zijn tweede treffer van het seizoen maakte. Vervolgens zag Nordin Bakker er niet goed uit bij de derde van de avond. Hij liet een schot van Seuntjens los, waarna Mohamed Hamdaoui er als de kippen bij was om de derde van de avond te maken en De Graafschap definitief in veilige haven te schieten.

Roda JC – NEC 1-2

In het duel tussen de twee clubs die qua status in de Eredivisie horen te spelen, trok NEC aan het langste eind. De druiven zijn zodoende zuur voor Roda JC, dat onder de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong nog altijd wacht op de eerste seizoenszege. In de eerste heft kwamen de gasten uit Nijmegen op voorsprong door een eigengoal van Robert Klaasen. Vrij snel na rust maakte Jellert van Landschoot er 0-2 van. Twintig minuten voor tijd ging Roda JC-coach Jean-Paul de Jong opportunistischer spelen en invaller Ike Ugbo bracht met zijn eerste balcontact de spanning terug. Het lukte de club uit Kerkrade echter niet meer om de gelijkmaker nog te forceren.