Twente heeft Barça-controleur Oriol Busquets bijna binnen

Twente heeft Barça-controleur Oriol Busquets bijna binnen

23 augustus 2019 – De tijdelijke overgang van Oriol Busquets naar FC Twente is bijna in kannen en kruiken. Dat laat trainer Gonzalo García weten aan Tubantia. "Hij is op weg naar ons. Het wachten is alleen nog op het papierwerk. Zo gauw dat in orde is komt hij naar ons toe", aldus de oefenmeester.Met de komst van Busquets, die overkomt van FC Barcelona, troeft Twente een hoop clubs af. Zo hadden ook FC Utrecht, Udinese en Borussia Mönchengladbach belangstelling voor de twintigjarige controlerende middenvelder. "Misschien hebben we een streepje bij hem voor omdat wij de eerste waren", zegt García, die aangeeftdat Barça aanvankelijk niet van plan was Busquets te laten gaan.

Uiteindelijk kreeg Twente alsnog de kans om Busquets te huren. "Het was niet makkelijk, omdat wij natuurlijk niet de meeste financiële middelen hebben. Hij heeft beelden van onze wedstrijden gezien, hij weet dat er hier enkele Spaanstalige jongens rondlopen en dat hij zich bij ons kan ontwikkelen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met Keito Nakamura. Ook hem hebben we binnengekregen door er snel bij te zijn en hem een goed plan voor te schotelen", aldus de coach.

Busquets kan volgens García op '6' en '8' spelen. "Hij is comfortabel aan de bal, kan het spel goed verleggen en brengt ook power mee. We hadden op het middenveld nog zo'n speler nodig, want onze opties waren daar dun gezaaid." Busquets, die twee keer in de hoofdmacht van FC Barcelona speelde, is na Julio Pleguezuelo, José Matos, Javier Espinosa, Aitor Cantalapiedra de volgende Spanjaard in de selectie van Twente.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020