Heerenveen huurt aanvaller Dreyer één jaar van Brighton

Heerenveen huurt aanvaller Dreyer één jaar van Brighton

23 augustus 2019 – SC Heerenveen heeft de zo gewenste aanvallende versterking binnen: Anders Dreyer komt voor de rest van dit seizoen op huurbasis over van Brighton & Hove Albion. Onduidelijk is of er een optie tot koop is bedongen door de Friezen: beide clubs maken er in elk geval geen melding van in de bekendmaking van de overeenkomst. "Met Anders halen we een zeer veelzijdige aanvaller in huis. Hij beschikt over een uitstekende techniek en heeft een neusje voor de goal", aldus technisch manager Gerry Hamstra over de aanvaller die eerder bij Esbjerg veel indruk maakte met 23 doelpunten in 48 officiële wedstrijden.

Heerenveen is voorin op zoek naar versterking, aangezien het deze transferzomer een flink aantal aanvallende spelers - onder wie Sam Lammers en Michel Vlap - kwijtraakte. Tegenover de komst van Dreyer staat het aanstaande vertrek van buitenspeler Nemanja Mihajlovic: hij is volledig overbodig en mag (gratis) vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion.

De Friezen blijven overigens op zoek naar versterkingen, aangezien Jens Odgaard vooralsnog de enige diepe spits is in de selectie van Johnny Jansen. Dreyer, die de nationale jeugdelftallen van Denemarken doorliep, werd vorig seizoen voor een half jaar verhuurd aan het Schotse St. Mirren. In de Premiership kwam de buitenspeler tot één goal en twee assists.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019