Officieel: PSV laat Lozano na twee jaar naar Napoli vertrekken

23 augustus 2019, 11:05   Bijgewerkt: 23 augustus 2019, 11:25

PSV heeft vrijdagochtend officieel afscheid genomen van Hirving Lozano. De aanvaller heeft een contract ondertekend bij Napoli. Beide clubs maken de transfer na weken van speculatie dan toch eindelijk officieel. Na twee jaar komt er daarmee een einde aan de succesvolle periode van de buitenspeler in het Philips Stadion.

Een transferbedrag maakt PSV zoals verwacht niet bekend, maar naar verluidt wordt er ruim veertig miljoen euro betaald voor de Mexicaan. Daarvan moeten de Eindhovenaren nog wel zo'n zeven miljoen euro afstaan aan zijn vorige club Pachuca CF, waarna er zo'n 35 miljoen euro overblijft. Daarmee is Lozano, voor wie twee jaar geleden nog zo'n elf miljoen euro werd betaald, de duurste speler uit de historie van PSV. Dat record was in handen van Memphis Depay (34 miljoen euro), gevolgd door Ruud van Nistelrooy (28,50 miljoen euro) en Georginio Wijnaldum (20 miljoen euro).

De buitenspeler kwam de afgelopen jaren in totaal tot 79 wedstrijden voor PSV, waarin hij 40 keer trefzeker was en 24 assists gaf. Er wordt inmiddels al druk gespeculeerd over de opvolging van Lozano: de naam van Alireza Jahanbakhsh viel donderdag, terwijl eerder ook Nicolás González (VfB Stuttgart) in beeld zou zijn bij de Eindhovenaren. Ritsu Doan (FC Groningen) was ook een optie, maar naar verluidt is hij vooralsnog te duur. Donderdag werd er met Kostas Mitroglou al een aanvallende kracht gepresenteerd

Lozano speelde zijn laatste wedstrijd namens PSV tegen ADO Den Haag (3-1), toen viel de Mexicaan na vijftig minuten geblesseerd uit. Die kwetsuur zat een transfer naar de Serie A niet in de weg: in Napels is hij de grote zomeraanwinst, nadat eerder Kostantinos Manolas en Alex Meret al werden gepresenteerd bij de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Bij die club is hij ook de duurste aanwinst ooit: voor Gonzalo Higuaín werd ooit 39 miljoen euro uitgegeven. Oud-Ajacied Arek Milik schuift daarmee op naar de derde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen