NAC verwacht meer tegenstand, Cambuur gaat vrijuit spelen

NAC verwacht meer tegenstand, Cambuur gaat vrijuit spelen

23 augustus 2019 – NAC Breda hoopt vrijdagavond de koppositie in de Eerste Divisie te verstevigen. In eigen huis ontvangt De Parel van het Zuiden de sterkste tegenstander tot dusver: SC Cambuur. Ruud Brood realiseert zich dat de Leeuwarders van een ander kaliber zijn dan FC Dordrecht en Helmond Sport. Zijn collega, Henk de Jong, stelt dat zijn ploeg vrijuit kan spelen in het Rat Verlegh Stadion.NAC versloeg in de eerste twee speelrondes Dordrecht (0-2) en Helmond Sport (5-1). Dat is voor Brood geen reden om de polonaise te lopen. "Ik weet dat het een lange weg is en ga niet helemaal mee in de euforie. Ik heb zeker genoten van de eerste helft, daar ben ik trainer en liefhebber voor", doelt Brood in gesprek met het Brabants Dagblad op de wedstrijd tegen Helmond Sport. "Aan de andere kant houd ik rekening met de weerstand die we hebben gehad. Ik verwacht dat de tegenstander nu meer zal kijken hoe wij spelen, Cambuur is van een ander kaliber. We hadden geluk met de vroege goal, dat moeten wij ook meenemen"

Cambuur speelt anders dan Helmond Sport, weet Brood. "Mijn tactiek pas ik daar niet op aan, maar de accenten neem ik wel mee. We moeten een bepaalde discipline in het team houden. Als we de bal niet hebben en iedereen gaat lopen rennen en vliegen, ontstaan grote ruimtes die niet meer te belopen zijn. Positioneel moet het beter, meer naar elkaar kijken. In de tweede helft tegen Helmond Sport stonden we voorop met vier mensen op een lijn, dat is makkelijk voor een tegenstander. Dat moeten we niet willen."

Waar NAC tot nu toe zes punten veroverde, daar staat Cambuur op drie punten. Na de nederlaag tegen De Graafschap (2-0) wonnen de Leeuwarders afgelopen weekend overtuigend van Go Ahead Eagles (5-0). In NAC ziet De Jong 'een mooie uitdaging'. "NAC heeft een goede en beweeglijke ploeg, een mooi en vol stadion en ze geven zelf al aan dat ze kampioen willen worden. Dat maakt dat wij helemaal niks te verliezen hebben en ook daar gaan spelen om te winnen", zegt hij via de officiële clubkanalen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020