Feyenoord verhuurt Vente één seizoen aan RKC Waalwijk

Feyenoord verhuurt Vente één seizoen aan RKC Waalwijk

23 augustus 2019 – RKC Waalwijk heeft zich voor komend seizoen versterkt met Dylan Vente. De aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord en voegt zich per direct bij de selectie van Fred Grim. In Rotterdam-Zuid had hij weinig perspectief meer op speeltijd, ondanks dat Nicolai Jørgensen nog altijd geblesseerd is."Met Dylan hebben we een speler in huis gehaald die ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring heeft op Eredivisieniveau", laat algemeen directeur Frank van Mosselveld halen. "Bij Feyenoord heeft hij laten zien over veel potentie te beschikken en krijgt de kans om dat nog verder te ontwikkelen. Met Dylan halen we een veelzijdige spits bij onze selectie, waarmee we aanvallend meerdere opties hebben." 

Vente, die donderdagmiddag opeens kreeg te horen dat hij tijdelijk mocht verkassen, werd enthousiast mede omdat Emil Hansson er vorig jaar ook actief was. "Ik heb begrepen dat er meerdere clubs waren die mij wilden huren. RKC toonde al wat langer belangstelling en was er ook als de kippen bij toen ik daadwerkelijk gehuurd kon worden. Daaruit blijkt dat ze vertrouwen in mij hebben en dat is natuurlijk fijn", laat Vente weten. Vanmorgen werd hij al gekeurd en vrijdagmiddag staat hij met zijn nieuwe club al op het veld. 

De jonge spits begon het seizoen bij afwezigheid Jørgensen nog als eerste spits, maar maakte maar weinig indruk in het elftal van Jaap Stam. Inmiddels werden ook Steven Berghuis en Luciano Narsingh tijdelijk centraal voorin geparkeerd door de oefenmeester: het perspectief van Vente - die al meer dan dertig duels speelde bij Feyenoord - werd daardoor steeds minder.

"Voor Dylan is het belangrijk dat hij dit hele seizoen nog veel meer speelminuten gaat maken dan tot dusver al het geval is geweest", aldus Sjaak Troost. "Zeker nu het met Nicolai Jørgensen gelukkig weer de goede kant op gaat, dreigde het gevaar dat Dylan veelal op de bank zou komen te zitten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019