Nijland had moeite met reserverol: "Zit nu weer goed in het hoofd"

Nijland had moeite met reserverol: "Zit nu weer goed in het hoofd"

23 augustus 2019 – Met het naderende vertrek van Youssef El Jebli komt er weer perspectief voor Stef Nijland bij De Graafschap. De spelmaker verbeet zich de eerste wedstrijden van het seizoen op de bank, maar krijgt tegen FC Volendam mogelijk door El Jebli's naderende vertrek weer een kans. "Ik heb aangegeven dat ik wil spelen. Zonder meteen uit te spreken dat ik weg wilde of iets wilds", aldus Nijland.Tegenover De Gelderlander gaat hij in op zijn situatie bij De Graafschap, waar hij vorig seizoen ook al vaak op de bank zat. Toen dat bij de start van de Eerste Divisie opnieuw niet in de basis stond, kreeg hij een flinke tik te verwerken. "Ik speelde bijna alles in de voorbereiding en kreeg veel positieve kritiek", legt Nijland uit, die zijn zorgen vervolgens deelde.

"Het is niet mijn intentie om te vertrekken. Bovendien: wat zijn de alternatieven?", beseft Nijland. "Niet de hele wereld zit nu achter Stef Nijland aan, zo realistisch ben ik ook. Het belangrijkste voor mij is dat ik ga voetballen. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds van waarde kan zijn."

Vanuit de club kreeg hij bovendien steun, wat hem sterkt in zijn gedachte. Nijland: "De directie en staf hebben uitgesproken mij nog steeds een belangrijke speler te vinden. Ze willen mij graag behouden. Het zit nu weer goed in mijn hoofd. Ik wil mezelf laten zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020