Wiegman: "Eredivisie groeit, maar wordt soms niet gezien"

Wiegman: "Eredivisie groeit, maar wordt soms niet gezien"

23 augustus 2019 – De Eredivisie Vrouwen gaat vrijdagavond weer van start en volgens bondscoach Sarina Wiegman gebeurt dat zeker op een hoog niveau. De bondscoach van de Leeuwen stelt dat er vaak te negatief gekeken wordt naar de relatief kleine Nederlandse damescompetitie. "Het is nu al veel beter, al wordt dat soms niet gezien", stelt zij.Tegenover het Algemeen Dagblad gaat ze in op de ontwikkeling van de Eredivisie. "Het is makkelijk om te roepen dat de competitie niets voorstelt. Dat vind ik dus niet. Je moet weten waar we vandaan komen", vindt Wiegman. "Ajax heeft een nieuwe cao, er gebeurt veel. De gaten worden kleiner. Echt, je kunt er filmpjes op naslaan, het is nu zoveel beter dan twaalf jaar geleden. Een megaverschil. De meesten zijn topsporters nu."

Volgens Wiegman is het een kwestie van tijd voor de bedrijven inzien welke potentie de dames hebben. Al is het dan wel zaak voor de clubs om er goed mee om te gaan. Wiegman: "Dan moet je budget in orde zijn, moet je een managementplan hebben. Een duidelijk beleidsmatige keuze. Dan moet je het wegzetten als topsport en eisen stellen. We hebben geen 36 clubs nodig met een vrouwentak. Tien Eredivisie-teams en hopelijk groei je in de jaren door naar twaalf. Dan kun je een topcompetitie neerzetten."

Vrijdagavond staan de wedstrijden tussen Heerenveen en PSV, FC Twente en Excelsior Barendrecht en PEC Zwolle en ADO Den Haag op het programma. Zondagmiddag trappen VV Alkmaar en Ajax het seizoen tegen elkaar af op het Sportpark AFC '34.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019