Wijndal nieuwe linksback AZ: "Ik wist dat kans zou komen"

23 augustus 2019, 10:31   Bijgewerkt: 23 augustus 2019, 11:26

In de schaduw van AZ-parels Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners meldt zich een volgend talent uit de opleiding van Alkmaar Zaanstreek: Owen Wijndal (19) zet grote stappen. Zulke grote dat Thomas Ouwejan heeft moeten wijken op de linksbackpositie. Ook donderdag tegen Antwerp FC (1-1) kreeg Wijndal weer de voorkeur en speelde wederom Ouwejan op het middenveld.

Wijndal verlengde een jaar geleden zijn contract met vijf jaar, met als eerste doel een basisplaats bemachtigen in het eerste van AZ. Zo hadden de Alkmaarders hun opvolger van Ouwejan vast paraat staan, maar Ouwejan, voor wie Torino zijn interesse eerder uitsprak, speelt nog steeds bij AZ en Wijndal heeft alsnog een basisplaats bemachtigd.

Arne Slot kiest vanaf het begin van dit seizoen al voor Wijndal als linksback. Opvallend omdat Ouwejan bepaald geen slecht seizoen achter de rug heeft. John van den Brom stelde hem vrijwel altijd op en de back speelde zich in de belangstelling van meerdere clubs. Een goede voorbereiding van Wijndal deed zijn concurrent switchen: Slot schoof Ouwejan door als linkermiddenvelder om Wijndal als linksback te kunnen gebruiken. Volgens Slot om aan de linkerkant, met ook Oussama Idrissi, voor veel dynamiek en variatie te zorgen.

Beter rendement

Tegen Antwerp hield Wijndal zich eveneens prima staande. Hij viel vooral op door een paar keer over Idrissi heen te denderen. Wijndals drang naar voren kwam Antwerp twintig minuten voor tijd op een rode kaart te staan. Bij een sprint van Wijndal trok Aurelio Buta aan de noodrem en krijg hij zijn tweede gele kaart. "Ik leg altijd veel energie in mijn wedstrijden", zegt het AZ-talent. "Aanvallend ben ik goed, ik ben ook rustig aan de bal en verdedigend zit ik er kort op. Maar mijn rendement moet omhoog, ik moet betere voorzetten afgeven en achterin moet de samenwerking beter."

Onderaan de streep kan Wijndal dik tevreden zijn over zijn seizoen tot dusver. Tevredenheid heerste gisteravond niet over het resultaat tegen Antwerp, waartegen AZ een zege verdiende. "Wij waren beter. We krijgen die goal van hen tegen uit een standaardsituatie. Zelf creëren we veel mogelijkheden. Uiteindelijk scoren we nog, maar we hadden meer kunnen maken. Achteraf baal ik wel gewoon."

Door: Steven Koelma

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen