Gisteren gemist: Feyenoord en PSV winnen, AZ speelt gelijk

23 augustus 2019, 01:06

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 22 augustus.

PSV tovert eindelijk een kwartier en kan de Europa League ruiken

PSV heeft na een povere eerste helft en wervelend tweede bedrijf afstand genomen van Apollon Limassol. De Eindhovenaren hadden in het heenduel om de play-offs voor de Europa League 45 minuten nodig om op gang te komen, maar tikten de Cyprioten in een kwartier na rust helemaal zoek. Via Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo en Denzel Dumfries werd de sterke fase ook op het scorebord uitgedrukt en lijken de Brabanders zeker van de groepsfase van de Europa League: 3-0.

Feyenoord wint ruim en legt basis voor EL-kwalificatie

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europa League-kwalificatie. In de eigen Kuip werd er donderdagavond met 3-0 gewonnen van Hapoel Be'er Sheva. Waar Feyenoord in de Eredivisie tot nu toe alle mogelijke moeite heeft om zijn wedstrijden te winnen, lukt het in Europa dus wel. Leroy Fer had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

AZ doet zichzelf in Enschede tekort tegen Antwerp

AZ is er donderdagavond niet in geslaagd het eerste duel met Antwerp in de play-offs van de Europa League tot een goed einde te brengen. De Alkmaarders hadden in Enschede de touwtjes in handen, maar kwamen vlak voor rust wel op achterstand. Na rust ging AZ op zoek naar de gelijkmaker, die pas na een rode kaart van Antwerp-verdediger Aurélio Buta volgde. Na een grimmige eindfase bleef het uiteindelijk bij 1-1, waarmee AZ zichzelf een redelijke, maar geen goede uitgangspositie verschafte voor de return van volgende week.

Nederland streeft Oostenrijk voorbij op coëfficientenlijst

Nederland heeft donderdag uitstekende zaken gedaan op de coëfficientenlijst van de UEFA. Dankzij de overwinningen van Feyenoord en PSV en de remise van AZ heeft Nederland de belangrijke elfde plaats overgenomen van Oostenrijk. De kampioen van de nummer elf van de coëfficientenlijst plaatst zich (waarschijnlijk) direct voor de Champions League.

Sarri mist door longontsteking eerste competitieduels Juve

Maurizio Sarri zit zaterdagavond niet op de bank als Juventus het seizoen officieel opent met een uitwedstrijd tegen Parma. De trainer krijgt van zijn club de tijd om te herstellen van een longontsteking. Sarri mist eveneens het thuisduel met Napoli, zijn oude club.

Willem II treurt: Lewis door knieblessure lang uit roulatie

Willem II kan voorlopig geen beroep doen op Fernando Lewis. De 26-jarige verdediger heeft een ernstige knieblessure overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3). Dat melden de Tilburgers donderdagavond via de officiële kanalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen