Slot: "Alle vertrouwen in dat we daar een goal kunnen maken"

23 augustus 2019, 00:07

AZ kreeg donderdagavond weliswaar niet het gewenste resultaat tegen Antwerp, maar Arne Slot wanhoopt niet. De trainer van de Alkmaarders is ervan overtuigd dat zijn ploeg ook in de returnwedstrijd voldoende mogelijkheden gaat creëren. Na de 1-1 in Enschede zal AZ hoe dan ook minstens één keer moeten scoren om kans te maken op een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

AZ had tegen Antwerp het betere van het spel, drong de tegenstander ver terug, maar had wel moeite om tot heel grote kansen te komen. "Op het moment dat de tegenstander met negen mensen in zijn eigen zestien staat, dan moet de bal heel precies zijn", analyseert Slot de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Er kan dan altijd een voetje tussen zitten. Ik heb zelfs momenten gezien dat we er zélf voor stonden als we schoten. Het is het meest moeilijk in voetbal als je zo aanvallend speelt als wij en de tegenstander zo ver terugdringt, dat je in die kleine ruimte tot kansen en mogelijkheden moet komen."

Slot weet niet of de return een heel andere wedstrijd wordt. "Het is een ploeg die het van power moet hebben, van het tegenhouden. Maar ik moet zeggen dat we de uitwedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld, elke keer in staat zijn geweest een heleboel kansen bij elkaar te spelen. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat we daar een goal kunnen maken. Tegelijkertijd worden de standaardsituaties een uitdaging, want ze hebben veel fysieke kracht. Die situaties zullen we volgende week beter moeten verdedigen dan we vandaag hebben gedaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat we daar de nodige kansen gaan creëeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen