Feyenoord wint ruim en legt basis voor EL-kwalificatie

Feyenoord wint ruim en legt basis voor EL-kwalificatie

22 augustus 2019 – Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europa League-kwalificatie. In de eigen Kuip werd er donderdagavond met 3-0 gewonnen van Hapoel Be'er Sheva. Waar Feyenoord in de Eredivisie tot nu toe alle mogelijke moeite heeft om zijn wedstrijden te winnen, lukt het in Europa dus wel. Leroy Fer had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.Met Fer en Edgar Ié in de basis begon Feyenoord aan de belangrijke eerste wedstrijd tegen Hapoel Be'er Sheva. De verwachting was dat de gasten uit Israël ver in zouden zakken, loerend op een mogelijke counteraanval. Dit gebeurde ook, hetgeen voor de wedstrijd niet veel goeds betekende. Feyenoord had het overgrote deel van het balbezit, maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd.

Naarmate de eerste helft vorderde, werden de Rotterdammers steeds gevaarlijker. Achterin hadden ze de zaakjes prima op orde, maar één keer verloren ze voormalig Excelsior-speler Hasselbaink uit het oog. De rappe aanvaller schoot vanuit een moeilijke hoek, maar Kenneth Vermeer hield zijn team op de been. Het leek voor Feyenoord het teken om aanvallend een stapje meer te zetten: Luciano Narsingh en Rick Karsdorp waren dicht bij de openingstreffer, maar Hapoel Be'er Sheva-keeper Ernestas Setkus hield zijn doel knap schoon. Toch wist Larsson het verweer van de gasten te breken: hij schoot de bal in een leeg Hapoel-doel, nadat Setkus eerst nog knap een inzet van Berghuis tegen de paal tikte.

Zo maakte de fel bekritiseerde Larsson dus de belangrijke openingstreffer. De Zweed was naast zijn doelpunt ook verdedigend belangrijk met een aantal belangrijke tackles. Een minder opvallende rol was er voor Narsingh, die enigszins gedwongen in de spits moest beginnen bij gebrek aan een échte 'nummer 9' bij Feyenoord. Het werd goed duidelijk dat dit niet het sterkste punt is van de normaal gesproken snelle vleugelflitser.

Het spelbeeld bleef ook na de theepauze onveranderd. Hapoel bleef op de eigen helft hangen en het balbezit was voor de thuisploeg. Het was Fer die het vertrouwen van coach Jaap Stam terugbetaalde. Hij kopte na een goede hoekschop tegen Renato Tapia aan, maar kreeg de bal vervolgens weer voor zijn voeten. De middenvelder twijfelde niet en jaagde de bal in het doel voor de 2-0.

Het was een verdiende voorsprong voor de Rotterdammers, die vrijwel de gehele wedstrijd het overwicht hadden. Met nog een kwartier te spelen besloot Stam de eerste wissel toe te passen bij de thuisploeg. Onder een oorverdovend applaus verliet Larsson het veld, de supporters waren duidelijk blij met de prestaties van de vleugelaanvaller die de afgelopen weken meermaals bekritiseerd werd. Ook nieuweling Ié kon met zijn rushes en goede tackles rekenen op de waardering van Het Legioen, dat hem als cultheld in de armen leek te sluiten.

Aangezien Feyenoord aankomend weekend geen Eredivisie-wedstrijd hoeft te spelen, konden de spelers voluit op zoek blijven gaan naar de 3-0. Deze kwam er ook, wederom uit een hoekschop. De defensie van Hapoel Be'er Sheva kreeg de bal niet goed uit het eigen strafschopgebied en Fer twijfelde geen moment toen de bal voor zijn voeten belandde: 3-0. Zo gaat het Feyenoord in Europa dus aanzienlijk beter af dan in de Eredivisie. Waar een overwinning in de nationale competitie tot nu toe uit bleef, wint Feyenoord in Europa dus wel en verschaft het zich met deze 3-0 overwinning een prima uitgangspositie voor de return van volgende week in Israël.

Opstellingen en beoordelingen*:
Feyenoord: Kenneth Vermeer 6,5; Rick Karsdorp 6,5, Edgar Ié 7,5, Eric Botteghin 6,5, Ridgeciano Haps 6,5; Leroy Fer 8 (Wouter Burger -), Orkun Kökcü 7, Renato Tapia 6,5; Steven Berghuis 7, Luciano Narsingh 5,5, Sam Larsson 7,5 (Luis Sinisterra -)

Man of the Match: Leroy Fer

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019