Bayern kan Coutinho direct (kort) inzetten, St. Juste twijfelgeval

Bayern kan Coutinho direct (kort) inzetten, St. Juste twijfelgeval

22 augustus 2019 – Philippe Coutinho kan komend weekend bij Bayern München direct zijn debuut maken voor Der Rekordmeister in de Bundesliga. Trainer Niko Kovac neemt de kersverse aanwinst namelijk op in zijn selectie voor het duel met Schalke 04. Ook Ivan Perisic is van de partij en dat geldt niet voor Jerôme Boateng, Fiete Arp (beide ziek) en Leon Goretzka (geblesseerd).Dat maakte Kovac bekend tijdens de persconferentie. Coutinho is wel direct inzetbaar. "Hij is een voetballer van wereldklasse", loofde de oefenmeester. "Maar we moeten hem niet opbranden. Hij is fysiek nog niet op topniveau, daar moeten we hem nog heenbrengen." Een basisplaats zit er voor de Braziliaan overigens nog niet in. "En dat weet hij zelf ook." 

Aanwinst Perisic is fysiek alweer een week verder en volgens Kovac inmiddels op hetzelfde niveau als zijn ploeggenoten. "Hij is zeker een optie om te spelen, ook vanaf het begin." Lucas Hernandez - die afgelopen jaar met een gebroken enkel kampte - is nog altijd niet van de partij. Hoewel hij al wel zijn debuut maakte in de beker, krijgt hij momenteel iets meer rust. "Maar hij werkt erg hard en is een geweldige kerel."

St Juste
Jeremiah St. Juste viel vorige week bij 1. FSV Mainz uit met een schouderblessure: zijn rechterschouder schoot uit de kom. Desondanks wilde de verdediger - die eerder kampte met dergelijke problemen - niet geopereerd worden. Voor trainer Sandro Schwarz is hij daarom nog een twijfelgeval: "Het is moeilijk te zeggen of hij kan spelen", aldus de coach over St. Juste, die tot dusver een individueel programma draaide.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020