Van Bommel blij met Mitroglou: "Nodig om aanval te versterken"

Van Bommel blij met Mitroglou: "Nodig om aanval te versterken"

22 augustus 2019 – Mark van Bommel is in zijn nopjes met de Griekse aanwinst Kostas Mitroglou. De aanvaller komt op huurbasis voor één seizoen over van Galatasaray en moet PSV voorin helpen. "Door de flinke blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro en het op handen zijnde vertrek van Lozano, was het nodig om onze aanval te versterken", licht hoofdtrainer Mark van Bommel toe.Dat vertelt hij op de clubsite van de Eindhovenaren. Met Donyell Malen heeft Van Bommel weliswaar een eerste spits, maar veel opties tot wisselen of een tactische verandering voorin aanbrengen had de coach niet. Dat is met de komst van Mitroglou veranderd. "We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties. Daarnaast brengt hij routine met zich mee. Konstatinos loopt al jaren mee en weet wat er nodig is om op dit niveau te presteren."

Ook technisch manager John de Jong is content met de nieuwste aankoop, de twaalfde aanwinst van deze transferzomer en de tweede huurling. "Mitroglou brengt kwaliteiten mee die we nog niet voorhanden hadden", aldus De Jong. "Hij kan voor variatie in het aanvalsspel zorgen en daarnaast is het een ervaren speler. Een goede aanvulling voor onze overwegend jonge spelersgroep."

Lees ook: PSV bevestigt huur Mitroglou voor één seizoen: "Een mooie stap"

De Griek, die in Duitsland opgroeide, speelde buiten Griekenland al voor Borussia Mönchengladbach, Fulham, Benfica, Olympique Marseille en Galatarasay. De fysiek sterke en lange spits is bovendien een ander type aanvaller dan de huidige aanvallers in de selectie van Van Bommel. Mitroglou maakte namens Griekenland in het Philips Stadion in 2016 tegen Nederland al een doelpunt (1-2 winst): hij weet dus hoe het is om te scoren in Eindhoven.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020