PSV bevestigt huur Mitroglou voor één seizoen: "Een mooie stap"

22 augustus 2019, 15:09   Bijgewerkt: 22 augustus 2019, 15:56

PSV heeft zich officieel versterkt met aanvaller Kostas Mitroglou (31). De komst van de Griekse spits werd woensdagavond al genoemd door zijn werkgever Galatasaray, maar is door de Eindhovenaren woensdagmiddag definitief afgerond en bevestigd. Daarmee heeft trainer Mark van Bommel weer wat meer opties voorin. 

Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. "Mijn carrière is een avontuur en deze keuze voor PSV is een mooie stap", vertelt de aanvaller. "Ik kijk er naar uit om in Nederland om de prijzen te spelen en de ploeg te helpen zich te kwalificeren voor de Europa League." Daarin moet PSV afrekenen met Apollon Limassol: bij de heenwedstrijd donderdagavond is de sterke aanvaller in elk geval direct van de partij.

Veranderingen voorin

PSV staat op het punt om Hirving Lozano te verkopen aan Napoli en wilde graag een aanvaller vastleggen, mede door de blessures van Gastón Pereiro en Sam Lammers. Bovendien was Mark van Bommel op zoek naar routine, iets waarover de 31-jarige spits zeker beschikt. Eerder werd ook Alireza Jahanbakhsh genoemd als aanvallende versterking, net als Nicolás González van VfB Stuttgart.

De Griek, die in Duitsland opgroeide, speelde buiten Griekenland al voor Borussia Mönchengladbach, Fulham, Benfica, Olympique Marseille en Galatarasay. De fysiek sterke en lange spits is bovendien een ander type aanvaller dan de huidige aanvallers in de selectie van Van Bommel. Mitroglou maakte namens Griekenland in het Philips Stadion in 2016 tegen Nederland al een doelpunt (1-2 winst): hij weet dus hoe het is om te scoren in Eindhoven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen