Kompany krijgt minder taken als coach bij duels Anderlecht

Kompany krijgt minder taken als coach bij duels Anderlecht

22 augustus 2019 – Vincent Kompany doet voorlopig een stapje terug bij Anderlecht. De speler/trainer gaat zich meer op zijn rol als speler richten - vooral op de wedstrijddagen. In plaats van de centrale verdediger wordt nu Simon Davies eindverantwoordelijke op de bank van Anderlecht en dus kan de voetballer zich meer op het spel richten. Wel draagt hij door deze verandering per direct de aanvoerdersband van Anderlecht.Dat vertelde Davies tijdens de persconferentie voor het duel met Genk. "Vincent wordt vanaf nu de aanvoerder", vertelt zijn assistent Davies, die sowieso al de persconferenties voor zijn rekening nam. "Vinnie zal zich op wedstrijddagen meer focussen op zijn rol als speler. Hij is de beste voetballer in onze competitie en moet dat ook kunnen bewijzen. Op die manier krijg ik ook meer verantwoordelijkheid langs de zijlijn. Als er wissels moeten gebeuren of er moet tactisch bijgeschaafd worden zal ik dat meer bepalen."

Tot dit moment lag die verantwoordelijkheid in handen van Kompany, maar na twee nederlagen en even zoveel doelpuntloze remises wordt dat al veranderd. "Kompany houdt zoveel van deze club dat hij alles op zich neemt, maar tijdens wedstrijden zijn er altijd zaken die je niet kunt voorzien en waar je als speler niet mee kunt bezig zijn. Hij zal de leider zijn op het veld, ik in de dug-out. Met de hulp van mijn assistenten", aldus Davies.

Op deze wijze heeft de coach er alle vertrouwen in dat het nog goedkomt met Anderlecht, ondanks dat er een zwaar programma volgt met achtereenvolgend Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge. "Wij zijn de beste ploeg in België", vindt Davies, ondanks dat er deze competitie nog niet gewonnen werd. "Natuurlijk respecteren we elke tegenstander, maar wij zijn Anderlecht. Al is babbelen natuurlijk goedkoop. We moeten het bewijzen op het veld."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020