VVV stunt en haalt Cattermole voor één seizoen binnen

VVV stunt en haalt Cattermole voor één seizoen binnen

22 augustus 2019 – VVV-Venlo heeft zich voor de rest van dit seizoen versterkt met de ervaren Lee Cattermole. De 31-jarige middenvelder komt transfervrij over van Sunderland en tekent een contract voor de rest van dit seizoen in De Koel. "Hij is met zijn 31 jaar een absolute versterking voor onze selectie", vindt technisch directeur Stan Valckx.Op de clubsite maken de Limburgers melding van de komst van de routinier, met wie Valckx erg blij is. "Met Lee haal je een speler in huis die lang op het hoogste niveau in Engeland heeft gespeeld. Naast zijn voetballende kwaliteiten, zijn werklust en zijn loopvermogen, brengt hij als bagage een hele hoop voetbalervaring en kennis van het de voetbalwereld met zich mee. Daar kunnen op hun beurt met name onze jonge spelers weer wat van leren", aldus Valckx.

Ook Cattermole, die op zoek was naar een nieuw avontuur buiten Engeland, kijkt uit naar zijn uitdaging. "De club kwam op het juiste moment. Voor mij biedt het een nieuwe kans. Ik ben dan ook heel blij dat ik na zoveel seizoenen in Engeland nu in Nederland bij een mooie Eredivisieclub als VVV-Venlo aan de slag mag. Met mijn ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Ik wil samen met VVV vooruit."

Cattermole heeft zijn sporen meer dan verdiend in de voetbalwereld. De Engelsman speelde liefst 271 wedstrijden in de Premier League. Dat deed hij bij Middlesbrough, Wigan Athletic en Sunderland. Met laatstgenoemde club zakte hij de voorbije jaren af van de Premier League naar de League One.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019

  3. dinsdag 17 september 2019