Spoorboekje: terugblik op AZ - Antwerp, Luuk de Jong in actie

23 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 augustus.

Specials

AZ - Antwerp: meer lege stoeltjes dan fans en grote politiemacht

Buiten hield een grote politiemacht de Belgen buiten Enschede, in de Grolsch Veste zagen zo'n vierduizend AZ'ers hun ploeg zichzelf tekort doen tegen Antwerp FC (1-1). In het nog niet voor een kwart gevulde stadion van FC Twente was het donderdag een aparte avond. FCUpdate.nl was erbij.

Wedstrijden

Granada - Sevilla (20.00 uur)

Luuk de Jong begon met een assist en overwinning uitstekend met Sevilla in de Primera Division. Toch is het voor een spits altijd de vraag wanneer hij zijn eerste doelpunt maakt. Lukt hem dat vrijdagavond op bezoek bij Granada al? De spits ontbrak dinsdag op de training bij de Spaanse ploeg; hij kreeg rust van de technische staf. Desalniettemin lijkt zijn inzetbaarheid geen enkele twijfel bij Sevilla.

Genk - Anderlecht (20.30 uur)

Hoe gaat speler/trainer Vincent Kompany om met zijn eerste crisis als manager, waar hij ondanks een prima start van Michel Vlap mee te maken heeft na twee doelpuntloze remises en twee nederlagen. Het programma tot dusver was nog relatief gemakkelijk voor Anderlecht, dat met Genk, Standard Luik, Antwerp en Club Brugge loodzware weken wacht, te beginnen in Genk. Komt het nog goed met het ambitieuze project van de topclub?

Aston Villa - Everton (21.00 uur)

Ondanks dat er deze zomer met miljoenen euro's werd gesmeten door Aston Villa staat de ploeg na twee duels nog altijd gewoon zonder punten. Everton, dat eveneens de beurs flink trok in de afgelopen transferwindow, maakte pas één doelpunt, maar staat wel al op vier punten. Toch zal de start van The Toffees pas goed zijn als er gewonnen wordt van Aston Villa. Dan is de eerste minicrisis van Anwar El Ghazi en consorten al een feit.

Voetbal op tv

20.00 uur: Granada - Sevilla, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Primera Division

20.00 uur: NAC Breda - SC Cambuur, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de KKD

20.00 uur: Schakelkanaal, FOX, live verslag van alle duels in de KKD

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, Talkshow

20.30 uur: 1. FC Köln - Borussia Dortmund, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Bundesliga 

20.30 uur: Genk - Anderlecht, Ziggo Sport Extra, live verslag van het duel in de Jupiler Pro League

21.00 uur: Aston Villa - Everton, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen