Sparta huurt aanvaller Piroe voor één seizoen van PSV

Sparta huurt aanvaller Piroe voor één seizoen van PSV

22 augustus 2019 – Sparta Rotterdam heeft zich voor komend seizoen verterkt met Joël Piroe. De jeugdinternational komt voor één jaar over van PSV, waar zijn uitzicht op speeltijd beperkt was. Op Het Kasteel moet de multifunctionele aanvaller de concurrentie voorin aangaan met de andere spitsen in de selectie van Henk Fraser. Eerder kwamen Dante Rigo en Laros Duarte ook al over van PSV.Dat maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Joël al bijna vijftig competitiewedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal met Jong PSV. Daarin heeft hij laten zien dat hij scorend vermogen heeft en met zijn komst naar Het Kasteel vergroten we de concurrentie en mogelijkheden in onze aanval", laat technisch manager Henk van Stee weten.

Met Ragnar Ache, Mohamed Rayhi, Denzel James, Lars Veldwijk en Halil Dervisoglu is de concurrentie voorlopig nog best groot bij de Rotterdammers, maar laatstgenoemde vertrekt in de winterstop naar Brentford, terwijl er voor Veldwijk nog altijd sluimerende interesse is. Piroe ziet zijn verhuurbeurt dan ook vooral als een opstap naar zijn eerste optreden in het eerste elftal van PSV.

"Een paar jaar geleden heb ik gezegd dat ik hier mijn debuut wil maken", vertelt de jeugdinternational. "Dat wil ik nog steeds. Voor mijn gevoel zit ik er dicht bij. Ik hoop dat ik daar naar toe kan groeien." In de beloftenploeg van de Eindhovenaren maakte hij 49 optredens, waarin hij veertien keer scoorde en elf assists gaf.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 20 september 2019

  2. donderdag 19 september 2019