Politie-Enschede voorbereid op tóch meereizende Antwerp-fans

Politie-Enschede voorbereid op tóch meereizende Antwerp-fans

22 augustus 2019 – Ondanks dat de gemeente Enschede geen uitsupporters toelaat bij de wedstrijd tussen AZ en Antwerp FC bestaat er een reële kans dat er een flink aantal fans naar de Grolsch Veste afreist donderdagavond. De politie heeft in elk geval extra mankracht op de been gebracht na dreigementen via social media van de Belgische supporters.Dat schrijft De Gelderlander. De streep door de uitsupporters ging pas dinsdag, opvallend laat maar dat is niet gek. Pas dit weekend werd duidelijk dat er misschien wel duizenden fans mee zouden reizen, meer dan de 1500 die in het uitvak van de Grolsch Veste passen. "Dan betekent dat dat die mensen de wedstrijd elders in de stad moeten kijken", legt een woordvoerder van de politie uit tegenover de ochtendkrant. Er zijn bovendien al meerdere activiteiten in Enschede, waaronder de Summer Sounds.

Lees ook: Antwerp FC hangt als oplossing groot scherm op in eigen stadion

En dus ging er een streep door meereizende uitfans in het stadion, wat voor woede zorgde bij de opponent van AZ, dat uitwijkt naar de Grolsch Veste vanwege het dakincident. Met name omdat de voorgaande duels met Viktoria Plzen goed verliepen en omdat er eerder nog gesprekken waren over hoeveel fans er welkom waren. Daarna werd er 'opeens' een streep gezet door de komst van Belgische fans, iets waar AZ in Antwerp voorlopig nog niet voor hoeft te vrezen.

Mochten er wel veel Belgische fans naar Enschede afreizen, dan is de politie daarop wel voorbereid. Al hoeft het zo ver helemaal niet te komen. "We horen en lezen ook allerlei berichten. We zoeken uit wat de feiten zijn en maken op basis daarvan een risico-analyse", aldus een woordvoerder van de politie, die in het midden liet of er veel Antwerp-fans worden verwacht.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020