Antwerp-trainer treurt: "Hebben de beste fans van België"

Antwerp-trainer treurt: "Hebben de beste fans van België"

21 augustus 2019 – Er is al veel gezegd en geschreven over het feit dat er donderdag geen supporters van Antwerp FC aanwezig mogen zijn bij de uitwedstrijd tegen AZ in Enschede. Toch wilde trainer Laszlo Bölöni woensdag op het perspraatje nogmaals kwijt dat hij baalt van de beslissingen.Bölöni had graag gezien dat er wel fans mee mochten reizen naar het duel in de vierde voorronde van de Europa League. "Ik begrijp die beslissing niet. We hebben de beste supporters van België, dat zullen ze in Nederland toch ook weten. Voetbal is een mooi spektakel, als je het voor veel supporters kunt spelen en het is ontzettend jammer, dat dat nu niet kan", sprak hij woensdag volgens De Telegraaf.

Ook Royal Antwerp-keeper Sinan Bolat, die ooit namens Standard Luik scoorde tegen AZ in de Champions League, baalt. "Iedereen vindt het heel jammer, dat we zonder supporters moeten spelen. Ik heb het nog nooit meegemaakt in mijn carrière, dat een burgemeester twee dagen voor een Europese wedstrijd zomaar tevoorschijn komt en zegt 'we laten geen supporters toe van de bezoekende ploeg'. Voor ons als spelers is dit heel jammer, maar zeker ook voor onze fans, die heel erg hebben uitgekeken naar deze wedstrijd en waarschijnlijk hun plannen al hadden gemaakt en extra vakantie hadden opgenomen."

Toch verwacht Bolat dat Antwerp extra gemotiveerd zal zijn. "In Nederland zal ook wel bekend zijn, dat we de beste supporters van België hebben. Dat zou wel eens meegespeeld kunnen hebben in de beslissing. Het moet ons extra prikkelen om morgen een goede prestatie neer te zetten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020