Slot rekent tegen Antwerp FC op Vlaar en Wuytens

Slot rekent tegen Antwerp FC op Vlaar en Wuytens

21 augustus 2019 – Arne Slot verwacht donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Antwerp FC een beroep te kunnen doen op Ron Vlaar en Stijn Wuytens. Die spelers vormden de afgelopen periode het defensieve centrum, maar ontbraken tegen FC Groningen.Slot heeft woensdag op de persconferentie aangegeven dat hij goede hoop heeft wat betreft de inzetbaarheid van het duo. "Ze hebben dinsdag weer voor het eerst weer met de groep meegetraind. Vandaag trainen ze weer mee en pas daarna kunnen we zeggen hoe ze er voor staan. Ik heb wel goede hoop op dat ze er weer bij zijn", zei hij volgens NH Sport.

Door de problemen van het AFAS Stadion speelt AZ donderdag in het stadion van FC Twente. Eerder kwam het team al twee keer in actie in het stadion van ADO Den Haag. Slot weet niet of dat invloed heeft op zijn ploeg. "Dat zal de toekomst uit moeten wijzen", stelt de coach. "Ook is de vraag natuurlijk hoe lang het nog gaat duren, daar hebben we nu nog geen zicht op. Voorlopig hebben we twee wedstrijden op vreemde bodem gespeeld. En tot zo ver hebben we een keer 4-0 gewonnen en een keer 0-0 gelijkgespeeld."

AZ staat momenteel vierde en treft met Antwerp de nummer vier van België. Slot kan daardoor niet zeggen welk team de favoriet is voor het tweeluik. "We hebben in de voorbereiding tegen veel Belgische ploegen gespeeld. We hebben goede resultaten geboekt en mindere resultaten geboekt. Ik vind het vrij moeilijk in te schatten. Antwerp heeft Victoria Pilzen uitgeschakeld, dus dat geeft wel hun kracht aan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020