PSV zonder Bruma en Sadílek: "Wordt niet makkelijk"

21 augustus 2019, 18:20

PSV moet het donderdagavond tegen Apollon Limassol in de laatste voorronde van de Europa League stellen zonder Bruma. De buitenspeler van de Eindhovenaren is nog altijd niet fit genoeg, terwijl Michal Sadílek ontbreekt wegens een schorsing. Wie diens plek overneemt in het Philips Stadion, wilde trainer Mark van Bommel nog niet uit de doeken doen. 

Dat bleek tijdens de persconferentie. Dat ook Bruma ontbreekt is vervelend voor Van Bommel: Gastón Pereiro en Sam Lammers zijn ook langere tijd uit de roulatie met een blessure, terwijl Hirving Lozano zijn transfer naar Napoli aan het beklinken is momenteel. Daarmee zijn de aanvallende opties voor de PSV-coach beperkt: vermoedelijk spelen daarom dezelfde voorhoedespelers als tegen Heracles Almelo: Mo Ihattaren, Steven Bergwijn, Donyell malen en Cody Gakpo.

Een hele jonge ploeg, terwijl de opponent uit Cyprus veel ervaring heeft. "Volgens mij gemiddeld 29 jaar", wist Van Bommel over de opponent. "Zij hebben, zeker achterin zo'n zeven jaar meer trainingen en wedstrijden in de benen dan onze aanvallers. Maar daar moeten wij mee omgaan. Zij zullen misschien zeggen dat wij meer technisch vernuft hebben."

Makkelijk wordt het voor PSV dus zeker niet in Eindhoven, verwacht Van Bommel – die Olivier Boscagli mogelijk als linksback gebruikt op plek van de geschorste Sadilek, maar ook met Nick Viergever zou kunnen schuiven. "In Nederland zijn wij niet in staat om zo arrogant te zijn. Geen enkele ploeg zal zomaar even doorstoten", verwacht de oefenmeester. "Dit is gewoon een heel lastige ploeg. Het zal niet makkelijk worden."

Dat de Eindhovenaren wel een veel grotere begroting hebben, zegt Van Bommel zeker niet alles. "Zo makkelijk is het niet. Dan hadden we ook niet gelijk gespeeld tegen FC Twente. Zulke vergelijkingen slaan eigenlijk nergens op. Zo zwart-wit is het natuurlijk niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen