Koeman licht toe: "Tete speelt echt veel te weinig"

Koeman licht toe: "Tete speelt echt veel te weinig"

21 augustus 2019 – Ronald Koeman ziet in Donyell Malen een mogelijke aanvullende impuls voor het Nederlands elftal. Daarom heeft de bondscoach hem geselecteerd voor de voorlopige selectie van Oranje. Andere opvallende naam is Joël Veltman, die na bijna twee jaar afwezigheid terugkeert. Koeman geeft hem de voorkeur boven onder meer Kenny Tete. "Hij speelt echt veel te weinig om in aanmerking te komen", aldus Koeman, die met Oranje toewerkt naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland.Malen werd door zijn optredens bij PSV al veelvuldig genoemd bij het Nederlands elftal. Ook omdat Koeman na de verloren Nations League-finale aangaf dat Oranje in de voorste linie moet verbeteren. In Malen ziet de bondscoach perspectief. "Ik vind dat hij goed speelt", zegt Koeman op de officiële kanalen van de KNVB. "Vrijdag over een week volgt pas de definitieve selectie, maar ik vind wel dat hij het verdiend om op de voorlopige lijst te staan."

Lees meer: Koeman neemt PSV'er Malen en Veltman op in de voorselectie

Veltman
Veltman speelde in november 2017 onder Dick Advocaat zijn laatste interland. Na zijn zware blessure is de Ajax-verdediger weer helemaal terug. "Hij kan op meerdere posities spelen en hij speelt bij op hoog niveau", legt Koeman kort uit. Oorspronkelijk was Tete Koemans ideale rechtsback, maar hij zit bij Olympique Lyon op de bank. "Ik vind dat hij te weinig speelt, hij is ook geblesseerd geweest. Dan kijk je naar andere opties en dat is Veltman."

Verder houdt Koeman grotendeels vast aan de bekende namen. "De deur staat altijd open voor nieuwe spelers, maar die moeten dan wel echt op de deur kloppen. Dat vind ik bij Malen wel het geval. Voor een aantal anderen waarover gesproken is, is dat nog niet het geval."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020