Koeman neemt PSV'er Malen en Veltman op in de voorselectie

Koeman neemt PSV'er Malen en Veltman op in de voorselectie

21 augustus 2019 – Ronald Koeman heeft Donyell Malen (20) opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De keuzeheer heeft met de aanvaller van PSV de enige debutant opgenomen in zijn groep, waarin verder plaats is voor onder andere Joël Veltman, Hans Hateboer en Kevin Strootman. Verder zijn er geen verrassingen in de groep van de bondscoach voor de duels met Duitsland en Estland. Pablo Rosario is de meest verrassende naam die ontbreekt.Met name de oproep voor Veltman is opvallend, aangezien Tete en Janmaat niet tot de selectie behoren. Beide backs komen bij hun clubs tot weinig minuten, terwijl de multifunctionele Veltman bij Ajax wel een basisplaats heeft, al staat hij de laatste duels centraal achterin. Dat Tete, de beoogde rechtsachter, bij Olympique Lyon helemaal niet aan de bak komt, is zijn belangrijkste argument om hem niet op te nemen in de groep. 

Dat Rosario niet in de voorselectie zit is opmerkelijk, aangezien de middenvelder tijdens de Nations League vrijwel altijd tot de definitieve groep spelers van Koeman behoorde. Alleen tijdens de finaleduels viel hij als enige af bij de bondscoach. Hoewel hij bij afwezigheid van Ibrahim Afellay de aanvoerdersband draagt van PSV, maakt hij ditmaal niet eens deel uit van de voorselectie. Met onder andere Strootman, Davy Pröpper, Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum is de concurrentie hevig. 

Voorin zijn er op de aanwezigheid van Malen geen grote verrassingen: Memphis Depay, Wout Weghorst, Ryan Babel en Luuk de Jong zijn de reeds bekende namen. Ook voor Quincy Proms is - ondanks zijn enkelkwetsuur en het feit dat hij nog geen basisplaats heeft in Amsterdam - ruimte in de selectie. Arnaut Danjuma Groeneveld en Javairo Dilrosun zaten er in het verleden ook nog weleens bij, maar zijn door blessures afgehaakt en nog niet weer aangesloten. 

Oranje speelt in september twee duels voor de EK-kwalificatiereeks tegen Duitsland en Estland. De uitwedstrijden worden gespeeld oprespectievelijk 6 en 9 september in Hamburg en Talinn. Nederland staat momenteel derde in de kwalificatiegroep van het EK. Vrijdag 30 augustus wordt de definitieve selectie bekend gemaakt door Koeman.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020

  3. vrijdag 7 augustus 2020