Blind niet in paniek: "Achteraf misschien blij zijn met 0-0"

21 augustus 2019, 07:34   Bijgewerkt: 21 augustus 2019, 07:45

Ajax moet na de doelpuntloze remise tegen APOEL Nicosia de rust bewaren, vindt Daley Blind. "Achteraf moet je misschien zeggen dat we blij moeten zijn met de 0-0", constateert de Ajacied, die vond dat Ajax goed begon op Cyprus.

"Maar toen kregen we een fase waarin we slordig werden. Soms viel de bal verkeerd. We hadden moeite de vrije man tussen de linies te vinden", blikt Blind terug met de NOS. "Zij bleven voor het eigen zestienmetergebied hangen, speelden heel compact. Wij kregen niet echt grote mogelijkheden. In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd. Wij waren niet geduldig aan de bal, lieten ze er steeds uitkomen. Dan krijg je een counterwedstrijd en dat is niet wat we willen."

Lees ook: Ten Hag kritisch: "We maken de opponent onnodig sterk"

Ajax kwam in de tweede helft een paar keer goed weg bij enkele goede kansen van APOEL. "We moeten echter niet in paniek raken. We zijn halverwege en het staat gelijk. We weten wat we thuis moeten doen: winnen. En thuis zijn we sterk", aldus de vice-aanvoerder van Ajax. Aan de acht gele kaarten (inclusief twee keer geel voor Noussair Mazraoui) waar Ajax tegenaan liep, zegt Blind weinig. "Dat was misschien de felheid van de duels. De ene scheidsrechter bestraft iets met geel, een andere niet. We waren gefocust."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen