Gisteren gemist: Ajax gelijk, nieuwe ADO-directie en Dost-soap

Gisteren gemist: Ajax gelijk, nieuwe ADO-directie en Dost-soap

21 augustus 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 20 augustus. 'Rood' Ajax houdt stand tegen APOEL, maar overtuigt allerminst
Ajax is niet veel opgeschoten met de uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia dinsdag, maar trok met een man minder een 0-0 stand wel over de streep. Heel hoopgevend was het treffen op Nicosia echter niet: Ajax speelde slordig, ontsnapte meerdere malen aan een tegengoal en pakte liefst zeven gele kaarten en één rode voor Noussair Mazraoui. De rust die het in de Eredivisie heeft, lijkt nodig voor de return over acht dagen.

Chinezen krijgen hun zin: Hamdi nieuwe ADO-directeur, Koopmans gepresenteerd
ADO Den Haag gaat Mohammed Hamdi aanstellen als de nieuwe algemeen directeur van de club. Hij is daarmee de opvolger van de vertrokken Mattijs Manders en komt op voorspraak van de Chinese aandeelhouders. Interim-directeur Henrik-Jan Rinner wordt statutair directeur en CFO, Frans van Steenis wordt gedelegeerd commissaris en Kees Jansma (wordt gevraagd als bestuursadviseur) gaan hem aanvullen. Eerder op de dag werd Luuk Koopmans nog gepresenteerd door de club uit de Hofstad.

Entourage Dost ontkent beschuldigingen van Sporting met klem
Bas Dost en zijn management zijn geenszins te spreken over het statement van Sporting Portugal over het feit dat de aanvaller een transfer naar Eintracht Frankfurt in de weg zou zitten. Op de clubsite maakte de werkgever van de lange spits melding van het feit dat hij opeens meer geld zou willen hebben, maar dat volgens zaakwaarnemer Gunther Neuhaus zeker niet aan de orde. "De claim van de club dat de speler of wij als bureau op het laatste moment met extra eisen zouden zijn gekomen, klopt absoluut niet."

Martens en Van Es ontbreken bij eerste kwalificatie-duels
De Oranje Leeuwinnen hebben een flinke domper moeten incasseren: Lieke Martens ontbreekt tijdens de EK-kwalificatieduels met Estland en Turkije: een teenblessure speelt haar nog altijd parten. Ook Kika van Es is ten opzichte het succesvolle zilveren WK in Frankrijk niet van de partij bij Nederland dames. Aniek Nouwen en Ashleigh Weerden zijn diens vervangers in de selectie.

Antwerp FC verbaasd over niet toelaten uitfans in Grolsch Veste en komt met scherm
Bij Antwerp FC is verbaasd gereageerd op de beslissing van de gemeente Enschede om geen uitsupporters toe te laten in de Grolsch Veste. De Belgische opponent van de Alkmaarders snapt niet wat het bezwaar kan zijn, maar kwam snel met de oplossing: in het eigen stadion kunnen de fans het duel met AZ alsnog bekijken. 

  

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020