Ten Hag kritisch: "We maken de opponent onnodig sterk"

20 augustus 2019, 23:46   Bijgewerkt: 21 augustus 2019, 00:07

Erik ten Hag was allesbehalve tevreden met het optreden van Ajax op bezoek bij APOEL Nicosia. De oefenmeester vond dat er te weinig diepte in het spel zat en vond dat zijn elftal de opponent in de wedstrijd hielp. "We staan niet goed, maken het veld te lang en de restverdediging was niet goed genoeg", baalde de oefenmeester. "Dan maak je een tegenstander onnodig sterk."

Dat was de analyse van Ten Hag tegenover Veronica over de remise. "We hebben gespeeld om te winnen, maar het zat er niet in. Dan moet je resultaat meenemen", zei de Ajax-coach. "We beginnen goed, daarna worden we ongeduldig en onrustig. Dat herstellen we na de rust en krijg je met Donny (Van de Beek, red.) ook een kans. In die fase hadden we diepgang om achter de verdediging te komen, maar dat ontbrak er verder aan in de wedstrijd." De kans van Van de Beek ging over en Ajax zakte opnieuw ver weg.

Lees ook: Tadic kritisch op opbouw Ajax

"We vallen te ver terug", erkende Ten Hag. "Die fouten moeten eruit. Je moet rustig blijven, je plan doortrekken. Dan komt het goed. We hebben kwaliteit genoeg en we hebben goede kansen gehad. Ja, zij ook. Maar die zijn onnodig, daar staan we niet goed." Met name mentaal moet het beter bij Ajax. "Je moet rustig blijven en je plan doortrekken. Dan hebben we echt wel iemand die de trekker overhaalt."

Ten Hag is vol vertrouwen dat dát in de Johan Cruijff ArenA wel lukt. "We weten dat we beter moeten", aldus de coach, die baalde dat hij niet kon beschikken over Quincy Promes ("Hij was misschien wel de sleutel geweest vandaag") en niet mild was voor Razvan Marin. "Hij is niet van het niveau dat we gewend zijn, maar hij krijgt aanpassingstijd. Het is volkomen logisch dat hij moet wennen op een belangrijke positie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen