Club Brugge helpt Nederlands voetbal met zege op Linz

Club Brugge helpt Nederlands voetbal met zege op Linz

20 augustus 2019 – Club Brugge heeft het Nederlandse voetbal in de coëfficiënten-race én zichzelf een goede dienst bewezen. De ploeg met Ruud Vormer in de basis heeft dinsdagavond op bezoek in Oostenrijk een belangrijke overwinning geboekt op LASK Linz: 0-1. De enige treffer van de wedstrijd viel uit een discutabele penalty waarover ongetwijfeld nog even wordt nagepraat. Dat de bezoekers heel goed begonnen in Linz was met enig fortuin: Club Brugge kreeg een strafschop na tien minuten, een beeld waar de VAR bijzonder lang naar keek. Hans Vanaken hield zijn hoofd desondanks koel en schoot raak, al bleek later dat de strafschop nooit gegeven had mogen worden. Loïs Openda werd aangetikt in het zestienmeter, maar vertrok uit buitenspelpositie. Het werd echt niet opgemerkt door de VAR en Vanaken benutte het buitenkansje: 0-1.

In het eerste bedrijf was de thuisploeg echter veel sterker en stond tegen de verhoudingen in. Nog voor de openingstreffer raakte Klauss met het hoofd namelijk al het aluminium, een lot dat Reinhold Ranftl een kwartier na de 0-1 ook trof: LASK Linz was duidelijk een stuk sterker. Dat was in de tweede helft anders, toen Linz steeds meer op jacht ging naar de gelijkmaker werd het gevaarlijker aan de andere kant.

In de counter was eerst Emmanuel Dennis zeer gevaarlijk direct na de thee, gevolgd door een grote kans voor David Okereke. Hij kwam twintig minuten voor tijd een halve meter tekort om de 0-2 binnen te glijden. Vlak voor tijd schoot Mats Rits nog gevaarlijk langs het Oostenrijkste doel, maar zonder succes. Sofyan Amrabat - hij mag vertrekken bij Club Brugge - bleef negentig minuten op de bank.

Club Brugge won, vooral voor de pauze, tegen de verhoudingen in van LASK Linz en helpt daarmee Nederland op de inhaalrace op Oostenrijk op de coëfficiëntenranglijst. Ajax er - helaas - te weinig van geprofiteerd, al geldt voor beide ploegen dat er in de return nog wel het een en ander mogelijk is.

Overige uitslag:
CFR Cluj - Slavia Praag 0-1

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020