'Rood' Ajax houdt stand tegen APOEL, maar overtuigt allerminst

20 augustus 2019, 22:53   Bijgewerkt: 20 augustus 2019, 23:31

Ajax is niet veel opgeschoten met de uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia dinsdag, maar trok met een man minder een 0-0 stand wel over de streep. Heel hoopgevend was het treffen op Nicosia echter niet: Ajax speelde slordig, ontsnapte meerdere malen aan een tegengoal en pakte liefst zeven gele kaarten en één rode voor Noussair Mazraoui. De rust die het in de Eredivisie heeft, lijkt nodig voor de return over acht dagen.

Trainer Erik ten Hag had drie mutaties toegepast ten opzichte van het uitduel met VVV-Venlo: de geblesseerde Quincy Promes werd vervangen door David Neres, achterin namen Noussair Mazraoui en Joël Veltman de plekken van Sergino Dest en Perr Schuurs over. Bij APOEL speelde één oude Eredivisie-bekende op het middenveld: Uros Matic (ex-NAC Breda). Reservedoelman Boy Waterman en Fortuna Sittard-huurling André Vidigal begonnen op de bank.

In de loop van de eerste helft viel Ajax te ver terug en werd de thuisploeg bij de hand genomen door Moussa Al-Tamari. De wendbare Jordaniër was bijna niet af te stoppen en kreeg na een half uur de grootste kans van de eerste helft: Al-Tamari punterde de bal oog in oog met André Onana echter voorlangs. Een paar keer ging Ajax echt door het oog van de naald en mocht het niet klagen dat het gelijk stond in de rust. 

Ajax startte ook de tweede helft veelbelovend – Van de Beek miste een opgelegde kans na een schitterende opening van Veltman – maar kon het niveau wederom niet lang vasthouden. APOEL probeerde het met opportunistisch spel en Ajax kwam een aantal keer echt goed weg: Veltman kon ternauwernood wegwerken na een scrimmage, Giorgios Merkis raakte de lat en Onana redde subliem op een pegel van Lucas Souza. Het wachten was eerder op de 1-0 dan op de 0-1. 

De Amsterdammers kwamen er in de loop van de tweede helft niet meer uit en moesten zelfs met één man minder verder. De hele defensie had al geel gepakt en Mazraoui kreeg zelfs zijn tweede bekeuring, na een onhandige tackle op Matic. Een zeer onhandige actie van de eveneens slecht spelende middenvelder, al viel zijn optreden in het niet met dat van Razvan Marin. Hij was vervangen door Dest na een uur voetballen en eigenlijk duurde dat te lang.

APOEL rook bloed en bracht met voormalig Fortunees Vidigal zelfs een extra aanvaller in. De grootste kans was echter voor de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar, maar ook hij kon een 0-0 niet voorkomen, want zijn inzet werd uiteindelijk gekeerd. Uitzicht op de groepsfase van de Champions League is er nog genoeg, maar dan moet het wel een stuk beter dan dinsdagavond op Cyprus. 

Opstelling en beoordelingen*

Ajax: André Onana 7.5; Noussair Mazraoui 4.5, Joël Veltman 7, Lisandro Martínez 6, Nicolas Tagliafico 6.5; Razvan Marin 3.5 (61. Sergino Dest 5), Donny van de Beek 6, Daley Blind 5.5; Hakim Ziyech 7, Dusan Tadic 5, David Neres 4 (72. Klaas-Jan Huntelaar -)

Man of the match: Andre Onana

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen