Cocu lijdt eerste verlies met Derby County tegen Bristol

20 augustus 2019, 22:42   Bijgewerkt: 20 augustus 2019, 23:03

Phillip Cocu heeft de eerste nederlaag als manager van Derby County moeten incasseren dinsdagavond. In eigen huis ging de Nederlandse oefenmeester met zijn elftal onderuit tegen Bristol City: 1-2. Een assist van Florian Jozefzoon vlak voor tijd was niet genoeg om een nederlaag - na een in de eerste helft opgedane 0-2-achterstand - nog af te wenden.

Anders dan afgelopen weekend stond alleen Kelle Roos als Nederlander in de opstelling van Cocu: Jozefzoon begon ditmaal op de bank, maar dat pakte niet bepaald goed uit. Halverwege mocht de oud-PSV'er namelijk alsnog opdraven op de plaats van Scott Malone. Vanaf de bank had de buitenspeler toegezien hoe Andreas Weimann na een kwartier de score opende tegen diens oude club (0-1). 

Vlak voor de pauze werd de voorsprong van Bristol verdubbeld door Josh Brownhill. In de tweede helft kreeg Cocu met zijn elftal wel meer grip op de wedstrijd, maar creëerde weinig echt grote kansen. Pas vijf minuten voor tijd viel er dan toch een bal goed: uit een assist van Jozefzoon maakte Jack Marriott de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet meer in.

Na twee zeges (waarvan één in de League Cup) en even zoveel remises is er voor Cocu de eerste nederlaag als manager van Derby County, waardoor hij afzakt naar onderin het linkerrijtje van de Championship. Bristol City gaat juist over de ploeg van de Nederlandse manager heen. 

Belangrijkste overige uitslagen:

Hull City - Blackburn Rovers 0-1

Sheffield Wednesday - Luton Town 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen