Ten Hag: "Vorige week creëerden we veel en hadden we controle"

20 augustus 2019, 20:50

Erik ten Hag wist al vrij snel dat Hakim Ziyech fit genoeg was voor het treffen met APOEL Nicosia dinsdagagavond. De oefenmeester merkte tijdens de training dat de Marokkaan fit genoeg was om te starten. "Eigenlijk was hij geen twijfelgeval. Zijn training was goed", aldus de coach, die blij is dat hij erbij is. "Hakim zorgt voor de openingen bij ons."

Dat vertelde hij vlak voor de wedstrijd tegen APOEL tegenover Veronica. "Gelukkig hebben we nog meer van dat soort spelers, met David Neres, Dusan Tadic, Donny van de Beek", loofde Ten Hag de creativiteit van Ziyech. Ook Noussair Mazraoui is erbij en staat op de rechtsback-positie. "Hij heeft een belangrijke rol, moet vaak het middenveld induiken en gaat in aanvallend opzicht veel doen. Ook zijn dynamiek met Ziyech speelt mee in de keuze om hem op te stellen." Hij houdt bijvoorbeeld Sergino Dest op de bank.

Lees ook: Ten Hag kiest voor Mazraoui

Ten Hag kiest voor dezelfde namen als tegen PAOK Saloniki, toen Ajax nog de nodige moeite had met de Grieken. "Maar ik wil geen ploegen met elkaar vergelijken", zei Ten Hag, die wel vond dat de Amsterdammers vorige week sterker waren dan de Grieken. "Er ging heel veel goed, we kregen zóveel kansen. We hebben heel weinig toegelaten en zelf totaal gecontroleerd."

Wat er beter moet dan tegen PAOK Saloniki daarover is Ten Hag wel duidelijk: de restverdediging. "Na spelhervattingen van ons kregen zij de kansen. Daarin waren we naïef", zei Ten Hag, die uiteraard de groepsfase van de Champions League wil bereiken. "We gaan uit van onze eigen kracht. De ervaring van vorig seizoen is belangrijk, maar je moet het elke keer laten zien en opbrengen", waarschuwde hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen