Entourage Dost ontkent beschuldigingen van Sporting met klem

20 augustus 2019, 20:32

Bas Dost en zijn management zijn geenszins te spreken over het statement van Sporting Portugal over het feit dat de aanvaller een transfer naar Eintracht Frankfurt in de weg zou zitten. Op de clubsite maakte de werkgever van de lange spits melding van het feit dat hij opeens meer geld zou willen hebben, maar dat volgens zaakwaarnemer Gunther Neuhaus zeker niet aan de orde. "De claim van de club dat de speler of wij als bureau op het laatste moment met extra eisen zouden zijn gekomen, klopt absoluut niet."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Dost zou op weg zijn naar de Eintracht, maar dinsdag kwam opeens het bericht naar buiten dat Dost extra eisen zou hebben gesteld, waardoor de transfer op losse schroeven zou staan. Een flinke klap in het gezicht van Nederlander. "Zeker als je weet wat Bas allemaal voor deze club heeft gedaan", aldus zijn zaakwaarnemer. "In 2018, na de gewelddadige hooliganaanval in Alcochete (waarbij Dost een hoofdwon opliep, red.), wees hij aanzienlijk lucratievere aanbiedingen van andere topclubs af en vernieuwde hij op verzoek van de directie van Sporting zijn contract. Nu hoopte hij op een afscheid in stijl." 

Lees ook: Sporting is furieus: Dost zit zelf overgang naar Frankfurt dwars

Dat lijkt niet te gebeuren, aangezien Sporting op oorlogspad is. "Het is bizar dat Sporting zijn speler Bas Dost, de topscorer van de laatste drie seizoenen, in een statement publiekelijk besmeurt", baalt Neuhaus, die bovendien benadrukt dat het vooral de al in juli kenbaar gemaakte wens is van Sporting dat de Nederlander vertrekt. Zijn salaris weegt te zwaar op de Portugese club. "Er was domweg geen plek meer voor Bas. Hij zou niet meer spelen en moest weg."

Eintracht bood afgelopen week uitkomst en Dost zelf had al een akkoord met de Duitsers. Afgelopen zaterdag werd ook het principeakkoord tussen Sporting en Eintracht gemeld. Niets leek de overgang meer in de weg te staan. Maar vier dagen later is er nog steeds geen witte rook: volgens Sporting omdat Dost last minute financiële eisen stelt. Ook Neuhaus zou extra geld willen van de Duitse club, waar Sporting eveneens ziedend over was. Onduidelijk is wat de uitkomst van deze inmiddels flinke soap gaat zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen