ADO heeft beet en legt goalie Koopmans voor vier jaar vast

ADO heeft beet en legt goalie Koopmans voor vier jaar vast

20 augustus 2019 – ADO Den Haag heeft zich voor komend seizoen versterkt met Luuk Koopmans. De doelman wordt volgend seizoen in eerste instantie gehuurd van PSV en komt daarna voor drie jaar over van de Eindhovenaren. Hij mag de concurrentie aangaan met de eerste keuze Robert Zwinkels en stand-in Mike Havekotte en is daarmee indirect de opvolger van de vertrokken Indy Groothuizen."We willen altijd drie goede keepers hebben en dat is met de komst van Luuk weer gelukt", laat manager Jeffrey van As weten. "Hij is een allround doelman, die veel uitstraling onder de lat heeft en in zijn carrière al aardig wat ervaring heeft opgedaan. Bij MVV was Luuk afgelopen seizoen de beste doelman van de Eerste Divisie. We hebben veel vertrouwen in hem."

De 25-jarige keeper was eerder actief bij FC Oss, Jong PSV en dus MVV. Door de komst van Lars Unnerstall en Robben Ruiter was er bij PSV vrijwel geen perspectief meer voor Koopmans, die daardoor naar een Eredivisie-club wilde vertrekken. Dat is in de vorm van ADO Den Haag dus gelukt: bovendien staat hij daar in totaal voor vier seizoenen onder contract. In Eindhoven brak hij mede door blessureleed nooit door bij het eerste elftal. 

Woensdag sluit hij direct al aan bij de selectie van Alfons Groenendijk, die eerder al aangaf te hopen dat er nog wat spelers bijkomen. De overgang van Koopmans zal dan ook niet het laatste transfergeweld zijn in de Hofstad. Groothuizen verloor in de voorbereiding de strijd van Zwinkels en wilde daarom vertrekken: het Deense Vejle BK bood uitkomst

Wint Ajax op Cyprus van APOEL Nicosia? Zet in en win bijna anderhalf keer je inzet terug bij TOTO!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020

  3. dinsdag 22 september 2020