MLS blijft groeien en krijgt in 2022 in Saint Louis FC de 28ste club

MLS blijft groeien en krijgt in 2022 in Saint Louis FC de 28ste club

20 augustus 2019 – De MLS krijgt vanaf 2022 wederom een nieuwe club erbij: Saint Louis FC wordt toegevoegd aan de Amerikaanse voetbalcompetitie en wordt het 28ste team in de MLS. Momenteel komt de club nog uit in de USL Championship, het tweede niveau. Dinsdag werd echter bekend dat ze in de nabije toekomst toe mogen treden tot de hoogste afdeling in de VS, waaruit je niet kunt degraderen.Dat heeft de MLS bekend gemaakt. Saint Louis FC werd opgericht in 2014 en bestaat op het moment dat ze de MLS betreden dus slechts acht seizoenen. Welke veranderingen er bij de club allemaal doorgevoerd gaan worden, is nog niet bekend. Het stadion, dat momenteel plaats biedt aan 5.500 mensen, zal in elk geval worden aangepakt gezien de toenemende populariteit van voetbal.

De groei van de hoogste Amerikaanse afdeling is namelijk ook zeer snel gegaan, aangezien de MLS tien jaar geleden nog maar uit vijftien ploegen bestond. Naast Saint Louis FC voegen ook Austin FC (2021), Nashville en het Inter Miami (beide in 2020) van David Beckham zich bij de competitie. Momenteel telt de MLS 24 ploegen, uitgesmeerd over de Eastern Conference en de Western Conference.

Denk je dat Ajax met 0-2 wint van APOEL en Dusan Tadic minimaal één keer scoort? Zet in en win 15 (!) keer je inzet terug bij TOTO!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019