Jansen krijgt positieve tests over 'pittige knieblessure'

Jansen krijgt positieve tests over 'pittige knieblessure'

20 augustus 2019 – Anco Jansen kampt momenteel met een knieblessure en hoewel het vanuit FC Emmen lang onduidelijk bleef wat hij had, heeft de middenvelder zelf weleens gevreesd voor het einde van zijn loopbaan. Dinsdag kreeg hij goed nieuws over zijn kwetsuur, al is een rentree niet direct op korte termijn te plannen. "Voor de jaarwisseling heb ik sowieso al wedstrijden gespeeld. Dat mag je wel noteren."Dat vertelt de captain tegenover RTV Drenthe over zijn knieblessure. "Vanwege de wet van de privacy en ook omdat de club er niet veel over wilde communiceren heb ik me ook op de vlakte gehouden over de aard van de blessure", legt hij uit over waarom het vaag bleef. Jansen had vorig seizoen ook last van deze kwetsuur, waardoor hij deze zomer moest werken aan het versterken van de spieren rondom zijn knie om zo meer weerstand te kunnen verdragen.

"Of ik heb gedacht dat het wel eens einde loopbaan kon zijn? Ja, dat ging af en toe wel door mijn hoofd", erkent hij. Daarvoor hoeft hij inmiddels niet meer te vrezen, want de tests die cruciaal waren in zijn herstel gaven dinsdag groen licht. "Ik heb een pittige blessure, maar ik wil me niet aanstellen." Een moment rentree wil hij echter ook nog niet noemen, om teleurstellingen te voorkomen. In elk geval wil hij dus voor het nieuwe jaar al duels hebben gespeeld.

De spelmaker speelde dit seizoen nog geen seconde namens FC Emmen en ontbrak ook in de gehele voorbereiding. Afgelopen jaar was hij een van de smaakmakers en maakte vijf doelpunten in 28 optredens, waarin hij tevens acht assists noteerde. 

Denk je dat Ajax met 0-2 wint van APOEL en Dusan Tadic minimaal één keer scoort? Zet in en win 15 (!) keer je inzet terug bij TOTO!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020