Eindhovenaar Van den Boomen wil nog altijd stap omhoog maken

20 augustus 2019, 16:24   Bijgewerkt: 20 augustus 2019, 21:02

Branco van den Boomen stond deze zomer in de belangstelling van grote clubs en hoopt nog altijd op een transfer bij FC Eindhoven. De aanvoerder maakte vorig seizoen en ook dit jaar veel indruk bij de Eerste Divisie-club, die hem een 'sterk verbeterde' aanbieding deed. Toch gaat hij er vooralsnog niet op in.

Dat schrijft de club op site. "Branco is een topspeler, die wil je niet zomaar kwijt. We hebben een voorstel bij Branco en zijn zaakwaarnemer neergelegd, met dit aanbod hebben we onze nek voor hem uitgestoken. We moeten zijn keuze om niet te verlengen respecteren. Hij heeft de wens uitgesproken om een stap hogerop te willen spelen, dat is zijn goed recht", legt technisch manager Marc Scheepers uit.

Lees ook: Van den Boomen onhoudbaar: "Er is een club uit het buitenland"

De club heeft er alles aan gedaan om zijn in 2020 aflopende contract te verlengen. Mochten ze hem willen verkopen, moet dat deze zomer, anders is hij transfervrij. Zelf staat hij wel open voor een zomers vertrek. Van den Boomen: "Ik ben blij met het vertrouwen vanuit de club, maar ik zou graag nog een stap willen maken. Als het niet mocht lukken blijf ik me volledig inzetten voor de Blauw-Witten."

FC Eindhoven is het seizoen onder Ernie Brandts wel erg goed begonnen: FC Dordrecht (5-1) en NEC (1-2) werden al verslagen. "Er zijn clubs in Branco geïnteresseerd en als de transfermarkt open is, kan hij weggaan", beseft Brands tegenover FOX Sports. "Ik hoop niet dat het gebeurt, want ik heb het team om hem heen gebouwd. Als hij weggaat, hebben we in de eerste fase een probleem. Ik gun hem een transfer, maar voor Eindhoven is het belangrijk dat hij blijft."

Denk je dat David Neres een doelpunt maakt van buiten het zestienmetergebied tegen APOEL? Zet in en win 25 (!) keer je inzet bij TOTO!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen