Sporting is furieus: Dost zit zelf overgang naar Frankfurt dwars

Sporting is furieus: Dost zit zelf overgang naar Frankfurt dwars

20 augustus 2019 – Sporting Portugal haalt flink uit naar Bas Dost. Volgens de club zit de spits zijn transfer naar Eintracht Frankfurt zelf dwars. In speciaal statement zegt Sporting dat Dost op het laatste moment met financiële eisen kwam, terwijl beide clubs al een principeakkoord bereikten. Sporting geeft aan dat dit de transfer momenteel verhindert.Op de eigen clubkanalen zet Sporting in negen punten uiteen wat er volgens de Portugezen aan de hand is: in mei liet Dost Marcel Keizer al weten dat hij Sporting wilde verlaten. Niet veel later werd ook de clubleiding op de hoogte gesteld. Sporting en zaakwaarnemer Gunther Neuhaus zetten vervolgens stappen voor een transfer.

Clubs uit China, Rusland, Turkije en Mexico kwamen voorbij. Volgens Sporting wilde Dost niet luisteren naar deze voorstellen. De spits liet zijn werkgever weten dat dit op persoonlijke gronden was gebaseerd en niet om financiële redenen. Sporting respecteerde dat en zocht naar andere alternatieven.

Neuhaus kwam een week geleden met Eintracht Frankfurt op de proppen. Dost zelf had al een akkoord met de Duitsers. Afgelopen zaterdag werd ook het principeakkoord tussen Sporting en Eintracht gemeld. Niets leek de overgang meer in de weg te staan. Maar vier dagen later is er nog steeds geen witte rook. Volgens Sporting omdat Dost last minute financiële eisen stelt.

Eén miljoen voor Neuhaus
In Portugese media circuleren ook berichten dat Neuhaus nog één miljoen euro moet krijgen van Sporting. De belangenbehartiger zou per contractjaar 500.000 euro moeten ontvangen van Sporting. Die afspraak werd twee jaar geleden gemaakt, toen Dost tekende in Lissabon. Omdat het contract van Dost nog twee jaar doorloopt, wil Neuhaus nog één miljoen euro zien.

'Sporting weet heel goed wie dit nepnieuws in de wereld brengt. Sporting blijft bereid om een overeenkomst te bereiken, maar het blijft ook vastberaden om de eigen belangen te verdedigen. Sporting is immuun voor dit soort mediadruk', sluit de club het uitgebreide statement af.

Denk je dat Ajax in de pauze voorstaat bij APOEL Nicosia? Zet in en win tot bijna twee keer je inzet terug bij TOTO!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019