'PSV vindt vraagprijs Doan te gortig, Gonzalez in beeld'

'PSV vindt vraagprijs Doan te gortig, Gonzalez in beeld'

20 augustus 2019 – De vraagprijs voor Ritsu Doan vindt PSV veel te gortig. FC Groningen verlangt circa 13,5 miljoen euro plus een flink doorverkooppercentage. Als de noorderlingen voet bij stuk houden, komt mogelijk Nicolas Ivan Gonzalez (21) van VfB Stuttgart bij PSV in beeld. Dat schrijft De Telegraaf.Een transfersom van ruim 13 miljoen zou Doan een van de duurste transfers binnen de Eredivisie maken. Zelden wordt voor een binnenlandse transfer meer dan 10 miljoen euro betaald. De duurste is nog altijd Miralem Sulejmani, voor wie Ajax in 2008 maar liefst 16 miljoen neertelde. Dit decennium is Ziyech momenteel de duurste binnenlandse transfer. Ajax betaalde drie jaar geleden elf miljoen euro aan FC Twente. Of Doan in dit rijtje komt, is maar zeer de vraag. PSV wil bij lange na niet voldoen aan de Groningse vraagprijs.

De ochtendkrant weet dat PSV naar meerdere spelers heeft geïnformeerd, waaronder Gonzalez. Hij wordt genoemd als 'uitstekend alternatief'. De Argentijnse rechtsbuiten staat al jaren op de radar van PSV. Vorig jaar ging hij voor negen miljoen euro van Argentinos Juniors naar Stuttgart.

Lees ook: Doan bevestigt PSV-interesse en staat open voor avontuur

Voordeel voor PSV is dat Stuttgart, dat deze zomer Timo Baumgartl al verkocht aan de Eindhovenaren, degradeerde uit de Bundesliga. Anderzijds zou er ook concurrentie bestaan van Internazionale. Echter maakt Gonzalez bij PSV aanspraak op de basis, terwijl Inter hem voor de toekomst ziet.

Wint Ajax op Cyprus van APOEL Nicosia? Zet in en win bijna anderhalf keer je inzet terug bij TOTO!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 21 september 2020

  2. zondag 20 september 2020